ایمنی و بهداشت مواد غذایی،راهی برای توسعه پایدار(با بررسی اهمیت اجرای HACCP )

Publish Year: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 4,978

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

FSS03_093

تاریخ نمایه سازی: 6 آبان 1393

Abstract:

امروزه بیماریهای ناشی از مسمومیت غذایی آمار قابل توجهی را به خود اختصاص داده اند. این آمار در کشورهای مختلف متناسب با میزان رعایت اصول بهداشتی و انجام کنترل های لازم در مراحل مختلف آماده سازی مواد اولیه، تولید و چگونگی مصرف مواد غذایی متفاوت می باشد. نتایج و عواقب اینگونه مسمومیت های غذایی برای یک شرکت تولید کننده بسیار زیاد پر اهمیت می باشد. امروزه با توجه به نگرانی عموم مردم در مورد وضعیت بهداشتی مواد غذایی مصرفی، اجرای برنامه های کنترل کیفیت بیش از گذشته اهمیت یافته است. رهیافتی که دولتهای مختلف جهت تولید مواد غذایی سالم به کار می بندند رعایت استاندارد( HACCP توسط تولید کنندگان می باشد. هدف از این مطالعه، تجزیه و تحلیل خطر، کنترل نقاط بحرانی و رهیافتی سیستماتیک جهت تولید مواد غذایی سالم و مطمئن است. اهمیت اجرای سیستم ایمنی غذایی جلوگیری از رخداد عوامل مشکل زا در تولید مواد غذایی قبل از بروز می باشد. خطراتی که مواد غذایی را از ابتدای پروسه تولید تا مصرف تهدید می کنند. وجود سیستم HACCP در بخش تغذیه یکی از شاخص های بسیار مهم و راهی برای بهبود و توسعه پایدارتر محصول می گردد روش کار: این مطالعه با کاوش در متون علمی، مطالعات کتابخانه ای و بررسی گزارشات و تحقیقات انجام شده در خصوص کارایی سیستم HACCP در سلامت مواد غذایی و استفاده از این سیستم جهت پایداری و توسعه محصولات غذایی و بهبود تولیدای بوده است بحث و نتیجه گیری: HACCP یک نظام علمی است که در آن مخاطره های مربوط به ماده غذایی شناسایی و برای کنترل ایمنی محصول، اقدام اصلاحی در نظر گرفته می شود. لازم به ذکر است یادآور شویم این مسئله بر روی صادرات بی تاثیر نخواهد بود و اگر صنایع غدایی کشور ما به این مهم دست یابد مسلما با توجه به اینکه دولت تاکید بر صادرات غیر نفتی و همچنین صادرات مواد غذایی دارد اجرای آن سیستم راه کار مناسبی برای ورود به بازارهای بین المللی و وارد شدن ارز به داخل کشور خواهد بود. امروزه هر واحد تولیدی صنایع غذایی برای اینکه بیواند آینده تجارت خود را تضمین کند ناگزیر به روی آوردن به مدیریت ایمنی مواد غذایی می باشد.

Authors

ندا علی نژاد

دانشجوی کارشناسی ارشد، علوم وصنایع غذایی دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات آمل

یحیی مقصودلو

دانشیار دانشکده کشاورزی و صنایع غذایی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات آمل

فاطمه فاضلی

مربی گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات آمل

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • رفعتی، حسن، 388 1.مقایسه پیش نیازهای اجرایی HACCP در بخش ...
  • منتقمی، فروغ، 376 1. استاندارد و صادرات موسسه مطالعات و ...
  • مجله ماهنامه صنعت آرد و غذا، .شماره .51 ...
  • مجله ماهنامه سنبله، شماره .206 ...
  • ka rachulebak and wayne Scholosser, HACCP History and conceptual overiew. ...
  • www.unido org, HACCP-An Introduction to the Hazzard Analysis and critical ...
  • نمایش کامل مراجع