بررسی تاثیر وجین و کودزیستی بر عملکرد ارقام مختلف سور گرم

Publish Year: 1393
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 661

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

AEBSCONF01_238

تاریخ نمایه سازی: 6 آبان 1393

Abstract:

این پژوهش به منظور بررسی تاثیر وجین و کودزیستی میکوریز بر عملکرد و خصوصیات زراعی سور گرم علوفه ای و استفاده از خلاء زمانی در تابستان پس از برداشت محصولات پاییزه و شرایط آب و هوایی منطقه در تابستان 1392 در مزرعه تحقیقاتی دانشگاه آزاد اسلامی واحد خرم آباد به اجرا درآمد. آزمایش به صورت فاکتوریل بر پایه بلوک های کامل تصادفی با 3 تکرار در 36 کرت و هر کرت 6 مترمربع و با تراکم 200 بوته در مترمربع و با فاصله کاشت 1 سانتی متر روی خطوط انجام پذیرفت. فاکتورها شامل رقم در دو سطح اسپیدفید و پگاه به عنوان فاکتور اصلی و فاکتورهای فرعی کود و مدیریت علف هرز کود شامل کود میکوریز به مقدار 833 کیلوگرم در هکتار و کودمرغی 5000 کیلوگرم در هکتار و کودشیمیایی npk (اوره 100 کیلوگرم در هکتار، پتاس 100 کیلوگرم در هکتار و فسفر 250 کیلوگرم در هکتار) بودند. در طول دوره رشد آبیاری به موقع هر 10-7 روز یکبار و هنگام برداشت علوفه از هر کرت خصوصیاتی از قبیل ارتفاع بوته، تعداد برگ، قطر ساقه، تعداد گره، طول میان گره، وزن ترگیاه، وزن تربرگ، وزن ترساقه، نسبت وزن برگ تر به ساقه تر و عملکرد علوفه تر اندازه گیری و محاسبه گردید. و بعد از عملیات خشک کردن به وسیله آون با 70 درجه سانتی گراد به مدت 48 ساعت صفاتی از قبیل: وزن خشک گیاه، وزن خشک برگ، وزن خشک ساقه، نسبت وزن خشک برگ به ساقه خشک، درصد رطوبت و عملکرد علوفه خشک توزین و محاسبه گردید. نتایج نشان داد که اثر علف هرز بر روی عملکرد علوفه خشک در سطح 1% معنی دار بود. و بیشترین عملکرد علوفه خشک رقم پگاه با کود میکوریز با وجین به مقدار 23795/2 کیلوگرم در هکتار و رقم پگاه با کود مرغی به مقدار 20075/5 کیلوگرم در هکتار و رقم اسپیدفید با کود مرغی با وجین به مقدار 18803/3 کیلوگرم به خود اختصاص دادند.

Authors

اردشیر پاپایی

دانشجوی کارشناسی ارشد رشته زراعت دانشگاه آزاد اسلامی واحد خرم آباد

مسعود رفیعی

استادیار پژوهش مرکز تحقیقات کشاورزی استان لرستان

علی خورگامی

عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد خرم آباد

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • رضوانی مقدم.پ.1369. اثر مقادیر مختلف کودنیتروژن بر ارزش غذایی، عملکرد ...
  • پاپایی اردشیر1392.بررسی تاثیروجین وکود زیستی عملکرد وخصوصیات زراعی سورگوم، پایان ...
  • -Gorge.c.and j.fahey .1994.forage quality .evaluation and utilization.p.1 15-143 ...
  • -Bebawi f.1988.forage sorgum production On a witchweed infected soil in ...
  • نمایش کامل مراجع