CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

طرح مطالعات اولیه ارزیابی و امکان سنجی احداث نیروگاه سیکل ترکیبی انرژی های خورشیدی - بادی در استان سمنان (مطابق افق چشم انداز 1404)

عنوان مقاله: طرح مطالعات اولیه ارزیابی و امکان سنجی احداث نیروگاه سیکل ترکیبی انرژی های خورشیدی - بادی در استان سمنان (مطابق افق چشم انداز 1404)
شناسه ملی مقاله: ETEC03_054
منتشر شده در سومین کنفرانس بین­ المللی رویکردهای نوین در نگهداشت انرژی در سال 1392
مشخصات نویسندگان مقاله:

امیرصادق رضازاده نوچه دهی - کارشناس مهندسی، بازرسی و نظارت کیفیت و ایمنی برق شرکت بهره برداری راه آهن شهری تهران و حومه
امیرمسعود نیکوکار - کارشناس مهندسی، بازرسی و نظارت کیفیت و ایمنی تاسیسات شرکت بهره برداری راه آهن شهری تهران و حومه
اسماعیل قمبری - کمک کارشناس مهندسی، بازرسی و نظارت کیفیت و ایمنی برق شرکت بهره برداری راه آهن شهری تهران و حومه

خلاصه مقاله:
در ایران با گذر زمان و گسترش روز افزون جمعیت، نیاز به استفاده از محصولات مستقیم و غیر مستقیم سوخت های فسیلی و همچنین روند رو به کاهش منابع ذخیره شده، مقابله با اثر فشار تحریم های خارجی بر فروش بین المللی محصولات و هدر رفت سرمایه های ملی برای خریداری تجهیزات و قطعات مورد نیاز اکتشاف و بهره برداری از منابع عظیم ملی، نیاز به جایگزینی منابعی تجدیدپذیر به شدت احساس می شود. از طرفی با حذف یارانه سوخت های فسیلی، انرژی های تجدید پذیر از موقعیت بهتری برای توسعه پایدار برخوردار خواهند بود. بنابراین از آنجا که از لوازم توسعه پایدار تامین منابع قابل اتکای انرژی و تامین فضای زندگی سالم برای آحاد جامعه است، توجه به انرژی های نو از جمله انرژی خورشیدی و بادی از گام های موردنیاز جهت نیل به توسعه پایدار است. هدف از نگارش این مقاله بیان انواع انرژی های مطلوب تجدیدپذیر (انرژی های خورشیدی و بادی) بوده تا با ارزیابی های فنی این منابع در قیاس با نیروگاه های فسیلی، توجیهی فنی و اقتصادی برای طراحی و احداث نیروگاه سیکل ترکیبی انرژی های نو (تجدیدپذیر) و اتصال به شبکه سراسری برق کشور شکل گیرد. انرژی خورشیدی _ بادی در مقایسه با سوخت های فسیلی یک ذخیره پایان ناپذیر می باشد که استفاده از آن می تواند در آینده دور، مسئله بحران انرژی را حل و در حال حاضر و آینده نزدیک احتیاج به سوخت های غیرقابل تجدید بخصوص گاز و نفت را کمتر نماید. براساس تحلیل های اقتصادی صورت گرفته، نیروگاه سیکل ترکیبی خورشیدی_بادی استان سمنان، شهرستان دامغان، منطقه امیریه برای ظرفیت تولید سالانه 1283 گیگاوات ساعت در سال در نظر گرفته شده تا بتواند انرژی لازم برای طرح قطار سریع السیر تهران_مشهد را تامین نماید. همچنین مطابق اطلاعات محاسبه شده از درآمد طرح و تعرفه فروش برق تولیدی و با درنظر گرفتن طول عمر 20 ساله تعیین شده نیروگاه سیکلترکیبی انرژی های تجدیدپذیر طی 10 سال اول سرمایه اولیه بازگشت و طی دهه دوم کارکرد نیروگاه، سود بسیار خوبی حاصل خواهد شد.

کلمات کلیدی:
امکان سنجی، نیروگاه، انرژی، خورشیدی، بادی، سمنان

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/305124/