اثرات قطر پلت دوره اغازین بر خصوصیات لاشه و اندام های داخلی دستگاه گوارش، قابلیت هضم ترکیبات مغذی و مورفولوژی روده در جوجه های گوشتی

Publish Year: 1393
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 956

This Paper With 12 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

MPSA02_560

تاریخ نمایه سازی: 7 آبان 1393

Abstract:

در این مطالعه اثرات قطر پلت دوره آغازین بر خصوصیات لاشه ، قابلیت هضم ترکیبات مغذی و مورفولوژی روده جوجه های گوشتی مورد بررسی قرار گرفت. تعداد 280 قطعه جوجه گوشتی یک روزه سویه تجاری راس 308 برای مدت 45 روز به 5 تیمار آزمایشی که هرکدام دارای 4 تکرار و 14 پرنده در هر تکرار بود اختصاص داده شدند. تیمارهای آزمایشی شامل تیمار 1 استفاده از پلت مجدد آسیاب شده در طول دوره آزمایش (تیمار شاهد) . تیمار 2 استفاده ار کرامبل در دوره آغازین، استفاده از پلت با قطر 3 میلی متر در دوره رشد و پلت با قطر 4 میلی متر در دوره پایانی . تیمار 3 استفاده 40 گرم پلت 1/5 میلی متری در دوره آغازین و پلت 2 میلی متری در باقیمانده دوره آغازین استفاده از پلت 3 میلی متری در دوره رشد و پلت 4 میلی متری در دوره پایانی. تیمار 4 استفاده از 100 گرم پلت 1/5 میلی متری در دوره اغازین و پلت 2 میلی متری در باقی مانده دوره آغازین استفاده از پلت 3 میلی متر در دوره رشد و پلت 4 میلی متر در دوره پایانی. تیمار 5 استفاده از 100 گرم پلت 1/5 میلی متری در دوره آغازین با سطوح متفاوت انرژی و پروتئین نسبت به تیمارهای دیگر و پلت 2 میلی متری در باقی مانده دوره اغازین، استفاده از پلت 3 میلی متری در دوره رشد و پلت 4 میلی متری در دوره پایانی بودند. خصوصیات لاشه در دو سن 24 و 45 روزگی اندازه گیری شد. مورفولوژی سه قسمت روده باریک در سن 24 روزگی و قابلیت هضم ترکیبات مغذی نیز در سن 45 روزگی مورد بررسی قرار گرفت و داده های به دست آمده در قالب طرح کاملا تصادفی تجزیه آماری شدند. وزن خالی لاشه و چری محوطه شکمی در سن 45 روزگی تحت تاثیر تیمارها قرار گرفت و تفاوت معنی داری را نشان داد (0/05>=p). نسبت ارتفاع به عمق کریپت در قسمت دئودنومف عرض پرز دو قسمت دئودنوم و ایلئوم و نواحی سطحی قسمت دئودنوم نیز در بخش مورفولوژی روده باریک تحت تاثیر تیمارهای آزمایشی قرار گرفند (0/05>=p). درصد قابلیت هضم ظاهری پروتئین خام ف فیبر خام و ماده آلی محتویات ایلئومی تحت تاثیر تیمارهای آزمایشی قرار نگرفت و تفاوت معنی دار نبود.

Keywords:

قطر پلت , خصوصیا لاشه , قابلیت هضم , مورفولوژی رودهف جوجه های گوشتی

Authors

قربانعلی صادقی

دانشیار گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی دانشگاه کردستان

احمد کریمی

دانشیار گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی دانشگاه کردستان

حمید خسروی

دانش آموخته کارشناسی ارشد تغذیه دام و طیور دانشکده کشاورزی دانشگاه کردستان

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • Abdollahi, M. R., Ravindran, V., & Svihus, B. (2013). Pelleting ...
  • Behnke, K. (1998). Why pellet. in Proc. Proceedings of Kansas ...
  • Behnke, K. C. (2001). Processing Factors Influencing Pellet Quality. Feed ...
  • Cerrate, S., Wang, Z., Coto, C., Yan, F, & Waldroup, ...
  • Fairfield, D. A. (2003). Pelleting for Profit-Part1. National Grain and ...
  • Goodband, R. D., Tokach, M. D., & Nellssen, J. L. ...
  • McKinney, L, & Teeter, R. (2004). Predicting effective caloric value ...
  • Mirghelenj, S. A., & Golian, A. (2009). Effects of feed ...
  • Shafiee Sarvestani, T., Dabiri, N., Agah, M. J., & Norollahi, ...
  • Thomas, M., & Van der Poel, A. (1996). Physical quality ...
  • Zelenka, J. (2003). Effect of pelleting on digestibility and metabolisable ...
  • نمایش کامل مراجع