بررسی و پهنه بندی مخاطرات محیطی سیل، زلزله و زمین لغزش در استان گلستان و میزان خطرپذیری نقاط روستایی استان در مقابل مخاطرات مورد مطالعه

Publish Year: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 3,210

This Paper With 8 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

ICEHH02_139

تاریخ نمایه سازی: 13 آبان 1393

Abstract:

استان گلستان به لحاظ مخاطرات طبیعی تهدید کننده مجتمع های زیستی و مسکونی جزء استان های حادثه خیز کشور می باشد که هرساله مخاطرات سیل و زمین لغزش در آن اتفاق می افتد و زمین لرزه نیز به لحاظ وجود گسل های کاری جزء مخاطرات تهدیدکننده بالقوه در این استان می باشد. در این مطالعه با استفاده از دادهای توپوگرافی، زمین شناسی، نقشه گسل ها، رودخانه ها، مشخصات حوزه های آبخیز، شیب توپوگرافی و ... نقشه های پهنه بندی مخاطرات سیل، زلزله و زمین لغزش استان با مقیاس 1:100,000 تهیه گردید. سپس موقعیت جغرافیایی نقاط روستایی استان با داده های نقشه های پهنه بندی مقایسه و تلفیق گردید و در نهایت جدول روستاهایی که در نقاط با خطر بالا، متوسط و کم مخاطرات سیل، زلزله و زمین لغزش واقع شده اند استخراج گردید. که از مجموع 887 روستای استان تعداد 121 مورد در محدوده خطر بالای زمین لغزش، 167 مورد در محدوده خطر متوسط و مابقی در محدوده کم خطر و بی خطر واقع شده است. همچنین تعداد 46 روستا در فاصله نزدیکتر از 500 متری گسل واقع شدهاند. در ارتباط با روستاهای درگیر سیل نیز 116 روستا عمدتاً در محدوده دشت سیلابی و کناره رودخانه های استان واقع شده است. همچنین جدول تلفیقی روستاهای درگیر هر سه مخاطره نیز استخراج شده است. نتایج این مطالعات جهت برنامه ریزی روستایی در محدوده های شهرستان های استان و اولویت بندی مطالعات ایمن سازی روستاهای استان در مقابل مخاطرات طبیعی مورد استفاده قرار خواهد گرفت. همچنین از نتایج این مطالعات در تهیه طرح هادی روستایی و بازنگری طرح های هادی می توان استفاده نمود بطوری که قبل از تهیه و یا هنگام تهیه طرح هادی روستاهای واقع در محدوده های خطر بالای مخاطرات، می توان مطالعات ایمن سازی روستا در مقابل مخاطرات سیل، زلزله و زمین لغزش را در دستور کار قرار داد.

Authors

سعیدمحمد صبوری

معاون پژوهشی و عضو هیات علمی پژوهشکده سوانح طبیعی

علی اکبر سرمدی سیفی

کارشناس ارشد پژوهشی پژوهشکده سوانح طبیعی

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • مهدویفر، م.ر.، منتظرالقائم، س1382. مطالعات پیشاهنگ پهنه بندی خطر زمین ...
  • دستورالعمل پهنه بندی زمین لغزش در مقیاس های 1:50, 000 ...
  • نقشه های زمین شناسی با مقیاس های مختلف استان گلستان، ...
  • نقشه های توپوگرافی با مقیاس 1:100, 000 استان گلستان ...
  • اطلاعات موقعیت مکانی روستاهای استان گلستان ...
  • نقشه آبراهه های اصلی و فرعی استان گلستان ...
  • نمایش کامل مراجع