انرژی، اهرم استراتژیک توسعه تحلیلی بر ضرورت توجه به انرژی های تجدیدپذیر با تأکید بر پلنت بیوگاز طراحی و اجرا شده در مناطق روستایی استان کرمانشاه

Publish Year: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 481

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

ICEHH02_350

تاریخ نمایه سازی: 13 آبان 1393

Abstract:

امروزه ثابت شده «توسعه» بدون «انر|زی» و «توسعه پایدار» بدون «توسعه روستایی» خیالی بیش نیست. از طفی، توسعه پایدار ممکن نیست مگر آنکه میزان گازهای کربنیک تولید شده در جهان، در پایین ترین حد ممکن نگاه داشته شود، چراکه مهم ترین عامل اثرگذار بر میزان گازهای کربنیک، مصرف انرژی است. از جمله واقعیتهای دنیای امروز وابستگی گسترده سیستم انرژی آن به سوختهای فسیلی است. هر چند بهره گیری از سوخت های فسیلی در قرن گذشته بسترهای توسعه اقتصادی را فراهم کرده، اما تخلیه منابع فسیلی و آسیبهای زیست محیطی، از خسارتهای بارز آن به شمار می آید که آثار آن را در بزرگترین چالشهای پیش روی بشر نظیر گرمایش جهانی، تغییر اقلیم و هزینه های سنگین اقتصادی – اجتماعی می توان لمس کرد. بر اساس بررسیهای موجود، سوختهای فسیلی بیش از 81 درصد انرژی مصرفی دنیا و بیش از 95 درصد انرژی کشور را تأمین میکنند. شواهد موجود بیان گر آن است که انتشار گاز CO2 در ایران طی 18 سال گذشته، 240 % افزایش یافته وکشورمان در میان 20 کشوری قرار دارد که مسئول انتشار 75 درصد گازهای گلخانه ای جهانند. از طرفی، جهان با روند پرشتاب تقاضای انرژی روبروست، بنا به پیش بینی آژانس بین المللی انرژی، تقاضای جهانی انرژی بین سالهای 2008 تا 2035 میلادی، 36 درصد افزایش خواهد یافت. این برآوردها نشان می دهد در صورت ادامه روند موجود، بشر در آیندهای نه چندان دور با فقر و ناامنی انرژی مواجه خواهد بود که برون رفت از آن از رهگذر تولید انرژی هسته ای و انرژی های تجدیدپذیر ممکن خواهد بود. این درحالی است که تولید انرژی هسته ای خود موجد چالش های زیست محیطی حادتری نظیر تشعشات و زباله های اتمی می باشد و اگر هزینه بالا و تکنولوژی پیشرفته را به آن بیافزاییم، به تنها گزینه راهگشا، یعنی تولید انرژی های تجدیدپذیر خواهیم رسید. سالانه بیش از 400 میلیون تن ضایعات دامی و پسماندهای کشاورزی در کشور تولید می شود و پسماندهای دامی تولید 18 درصد گازهای گلخانه ای کشور را به خود اختصاص داده اند. رها شدن گاز آمونیاک، نفوذ ترکیبات نیتروژن و فسفر به آب های سطحی و زیرزمینی و وجود عوامل بیماری زا، از مهم ترین تهدیدهای این پسماندها به شمار می رود. این در حالی است که با استفاده از پتاسیل تولید انرژی به صورت بیوگاز از فضولات دامی کشور ، سالانه معادل 25500 بشکه نفت خام صرفه جویی خواهد شد. با آگاهی از غنا و تنوع بی بدیل کشور در تولید سایر اشکال انرژی های تجدیدپذیر، در این نوشتار، به تحلیل ضرورت های توجه به تولید بیوگاز و معرفی پلنت طراحی شده در مناطق روستایی استان کرمانشاه خواهیم پرداخت. گفتنی است، سیاستها و حمایت دولت، سرمایه گذاری و افزایش مشارکت بخش خصوصی و متخصصین فنی بومی بخشی از قابلیتهای کشور برای بهره برداری از پلنت طراحی شده خواهد بود.

Authors

عبدالحمید پاپ زن

دانشیار پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه رازی

خدیجه مرادی

دانشجوی دکتری توسعه کشاورزی و کارشناس ارشد آموزشی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه رازی