پهنه بندی خشکسالی شرق ایران با استفاده از منطق فازی و شاخص SPI (مطالعه موردی: استانهای خراسان رضوی، خراسان جنوبی و سیستان و بلوچستان)

Publish Year: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 464

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

ICEHH02_748

تاریخ نمایه سازی: 13 آبان 1393

Abstract:

خشکسالی به عنوان یک پدیده طبیعی خزنده است که با کمبود رطوبت نسبی، نسبت به شرایط نرمال به کندی آغاز و به آرامی گسترش می یابد. این پدیده از قدیم الایام یکی از بلایای طبیعی و خطرناک برای زندگی بشر بوده که به شدت بر همه جوانب فعالیت های بشری تاثیر گذاشته است. به همین منظور برای مطالعه خشکسالی های رخ داده در شرق ایران، داده های میانگین بارش ماهانه 19 ایستگاه سینوپتیک در سطح محدوده ی مورد مطالعه، طی سالهای دوره آماری 1986 تا 2005 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. بدین جهت ابتدا مناسب ترین توزیع بر بارش (توزیع گاما) برازش داده شد، سپس شاخص SPI محاسبه گردید و در نهایت با استفاده از روش IDW خشکسالی های فصلی شرق کشور پهنه بندی شد. نتایج این تحقیق نشان می دهد که بیشترین و کمترین تاثیر خشکسالیها در فصل تابستان و به ترتیب متعلق به ایستگاههای فردوس و زابل می باشد که هر دو ایستگاه، تقریبا در مرکز محدوده مورد مطالعه قرار دارند.

Authors

محمد سلیقه

استادیار دانشگاه خوارزمی

فاطمه جمالی

کارشناسی ارشد اقلیم شناسی و برنامه ریزی محیطی

حکیمه بهبودی

کارشناسی ارشد اقلیم شناسی و برنامه ریزی محیطی