سومین همایش ملی معماری دانش داخلی و دکوراسیونموسسه آموزش عالی آزاد پژوهانسومین همایش ملی معماری دانش داخلی و دکوراسیونفضای سبز و اقلام هنری، رسانه ای درمانگر در مراکز درمانی

Publish Year: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 691

This Paper With 10 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

DANESH03_076

تاریخ نمایه سازی: 13 آبان 1393

Abstract:

در گذشته، بسیاری از مراکز درمانی در فضاهای آرام و در کنار باغ های بزرگ ساخته می شد و چشم اندازهای طبیعی و هنری در محیط های درمانی بسیار مورد توجه بوده است. فضاهای درمانی از جمله کاربری هایی است که ارتباطات عملکردی و فضایی نقشی اساسی در شکل گیری مجموعه داشته لیکن مباحث معماری و زیبایی شناختی آن دربسیاری مواقع نادیده گرفته می شود. به دیگر سخن، عناصر روانی ادراک فضا و حضور اقلام هنری، جزء عناصر تزئینی، غیر عملکردی و مغایر با معیارها و استاندارد های طراحی چنین ابنیه ای تلقی شده و ارتباطات عملکردی و فیزیکی فضاهای موجود، مهم و حیات بخش به شمار می رود. علی رغم آنچه در نگاه اول به نظر می رسد فضاهایی با مشخصات کارکردی ویژه که افراد در شرایط روحی نه چندان متمرکز و در اغلب موارد نه چندان آرام در آن ها حضور می یابند نگاهی خاص و دانش محور را در طراحی داخلی طلب می کند. بدیهی است زیبا سازی فضاهای داخلی مراکز درمانی با استفاده از ابزار هنر، نظیر تندیس امید آفرین در گوشه ی اتاق بیمار یا یک نقاشی دیواری خوش نما روبرویدیدگان بیماران و... نه تنها برای تلطیف روحیه ی بیماران بلکه برای عیادت کنندگان نیز بسیار مهم است زیرا به این واسطه، ذهن مخاطب درگیر موضوع جدیدی می شود که می تواند بسیاری از دغدغه های فکری را در مقطعی از زمان به فراموشی بسپارد. از این رو مقاله ی حاضر با روش مطالعه ی کتابخانه ای و میدانی به اهمیت بازسازی دیدگانیمراکز درمانی پرداخته و بیان می دارد که ارائه ی خدمات پزشکی بدون توجه به احساس رضایت مخاطب و کارکنان از فضا و جنبه های دیداری و بصری موجود صورت نمی پذیرد.

Keywords:

اقلام هنری بازسازی دیدگانی تلطیف روحیه ی بیماران فضاهای داخلی مراکز درمانی

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :