تعیین بلوغ ماده آلی از طریق روش میکروسکوپی (انعکاس ویترینایت)

Publish Year: 1393
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 2,739

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

NIPC02_057

تاریخ نمایه سازی: 27 آبان 1393

Abstract:

در این مطالعه به بررسی پتانسیل هیدروکربورزائی سنگ منشأهای احتمالی، تاریخچه حرارتی و رسوب گذاری میدان نفتی بینک در مجاورت خلیج فارس و در 22 کیلومتری شمال غرب بندر گناوه پرداخته شده است. بدین منظور 43 نمونه خرده سنگ حفاری از سازندهای پابده، گورپی، لافان و کژدمی چاه های شماره 2، 4، 6 و 18 جهت انجام آنالیز راکایول 6 انتخاب شد. به منظور اندازه گیری انعکاس ویترینایت توسط میکروسکوپ پیشرفته Axioplan 2 از بین نمونه های آنالیز شده 21 نمونه با محتوی کربن آلی (TOC) مناسب انتخاب و از آن ها مقطع صیقلی تهیه شد. بر اساس نتایج حاصل از راکایول 6 مواد آلی موجود در سازندهای پابده، گورپی، لافان تلفیقی از کروژن های نوع II و III و مواد آلی موجود در سازند کژدمی نیز تلفیقی از این دو با درصد بیشتر کروژن نوع III را نشان می دهند. فعالیت احتمالی گسل خارک میش و ایجاد بلندی قدیمی در مرکز این میدان باعث کاهش TOC سازند لافان و سازند کژدمی شده است. ماسرال های یافت شده در سازند گورپی وجود لیپتینایت ها، ویترینایت ها و اینرتینایت ها را در کنار یکدیگر اثبات و تصدیق کننده مخلوط کروژن نوع II و III است. وفور ویترینایت و اینرتینایت در مقاطع بررسی شده سازند لافان بیانگر سهم بیشتر کروژن نوع III نسبت به نوع II است. مدل های (T(max و Easy RO% بیانگر وارد شدن سازند گورپی، لافان و کژدمی در اوایل مرحله نفتزایی و سازند گدوان در اواخر مرحله نفتزایی است. سازند پابده فقط در چاه شماره 6 به نفت زائی رسیده و دلیل آن ضخامت بیشتر سازند آغاجاری است. بر اساس نتایج مدل سازی حرارتی، جریان های حرارتی (mW/m(2؛80، 76، 69 و 72 به ترتیب برای چاه های شماره 2، 4، 6 و 18 حاصل شد که از جریان حرارتی موجود در میادین مجاور بالاتر است و دلیل احتمالی آن میتواند عبور گسل خارک میش از مرکز این میدان باشد.

Authors

سلمان نعمت پور ملک آبادی

کارشناس ارشد مهندسی نفت – اکتشاف، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • Bordenave, M.L, "Applied Petroleum Geo chemistry", Editions technip, Paris, 524p, ...
  • Peters, K.E., and Fowler, M.G., "Application of petroleum geochemistry to ...
  • نمایش کامل مراجع