CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

بررسی تاثیر بهداشت روان بر رفتار شهروندی سازمانی (نمونه موردی: کارکنان و اعضای هیأت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد بجنورد)

عنوان مقاله: بررسی تاثیر بهداشت روان بر رفتار شهروندی سازمانی (نمونه موردی: کارکنان و اعضای هیأت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد بجنورد)
شناسه ملی مقاله: ICMNG01_731
منتشر شده در اولین کنفرانس بین المللی مدیریت در قرن ۲۱ در سال 1393
مشخصات نویسندگان مقاله:

محمدرضا اسماعیل زاده قندهاری - استادیاردانشگاه آزاد اسلامی واحد مشهد
وجیهه یزدانی - کارشناس ارشد مدیریت ورزشی

خلاصه مقاله:
هدف از پژوهش حاضر بررسی تأثیر بهداشت روان بر رفتار شهروندی سازمانی کارکنان و اعضای هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی بجنورد می باشد. با توجه بهاینکه سلامت روان رابطه ی مستقیمی با عملکرد فردی _اجتماعی و آسیب های روانی _اجتماعی افراد دارد از اهمیت زیادی برخوردار است. رفتار شهروندی سازمانی یکیاز شاخص هایی است که موجب بهبود عملکرد کارکنان می شود و سازمان را به سوی تحقق اهدافش سوق می دهد. جامعه آماری این تحقیق شامل کلیه کارمندان و اعضایهیأت علمی دانشگاه آزاد اسلامی بجنورد (240نفر) می باشد و از این میان 55 نفر اعضای هیأت علمی و 89 نفر کارمند که در مجموع 144 نفر می باشند به عنوان نمونهبر اساس فرمول جدول مورگان انتخاب شدند. این تحقیق از نظر هدف کاربردی و از نظر ماهیت روش توصیفی – همبستگی است. برای دو مؤلفه بهداشت روان و رفتارشهروند سازمانی از پرسشنامه های استاندارد استفاده گردید. روش آماری به دو صورت توصیفی و استنباطی انجام گرفت. نتاج پژوهش حاضر نشان داد که بین رفتار شهروندیسازمانی کارمندان و اعضای هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی بجنورد تفاوت معناداری وجود ندارد و بین ابعاد بهداشت روان و رفتار شهروندی سازمانی کارکنان و اعضایهئیت علمی رابطه خطی وجود دارد. اضطراب و اختلال خواب و بعد از آن اختلال در کارکردهای اجتماعی و سپس اختلال جسمانی بیشترین تأثیر گذاری را بر رفتارشهروندی نشان دادند. همچنین یکی از عوامل تاثیر گذار بر رفتار شهروندی سازمانی، ویژگی های فردی کارکنان است. بین حالت روحی مثبت در افراد و تمایل آنان برایکمک به دیگران و نشان دادن رفتار شهروندی سازمانی ارتباط وجود دارد.

کلمات کلیدی:
رفتارشهروند سازمانی، بهداشت روان

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/312073/