بررسی اثر نانو ذره آهن (Fe3O4) بر جوانه زنی بذور و خصوصیات رشدی گیاهچه های علف هرز یولاف وحشی (Avena ludoviciana Durieu)

Publish Year: 1393
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 585

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

NABATAT13_0438

تاریخ نمایه سازی: 4 آذر 1393

Abstract:

جوانه زنی زود هنگام از عوامل مهم کمک کننده به تداوم یولاف وحشی و موفقیت آن به عنوان یک گونه علف هرز است. کودها بویژه کودهای حاوی عناصر پرمصرف، بر جوانه زنی و قدرت رقابتی یولاف وحشی با گیاهان زراعی بسیار موثر است. در این مطالعه، تاثیر غلظت های مختلف نانو ذره آهن، به عنوان یکی از عوامل تشکیل دهنده نانو کودها در مقایسه با غلظت توصیه شده اسید جیبرلیک جهت شکست خواب یولاف وحشی (Avena ludovicina)، بر روی خصوصیات جوانه زنی و رویشی این گیاه به صورت طرح کاملا تصادفی با 4 تکرار مورد بررسی قرارگرفت. غلظت های مختلف نانوذره آهن عبارت بودند از (0، 10، 100 و 300 واحد در میلیون (پی.پی.ام)) و غلظت توصیه شده اسید جیبرلیک، 10 پی.پی.ام بود. نتایج بررسی انجام شده نشان داد که از نظر درصد جوانه زنی، طول ساقه چه، طول ریشه چه و وزن تر گیاهچه تفاوت معنی داری بین تیمارهای مختلف وجود دارد. به طوریکه بالاترین درصد جوانه زنی، بیشترین طول ساقه چه و بالاترین میزان وزن تر گیاهچه های یولاف وحشی متعلق به تیمار اسید جیبرلیک بود. اما بیشترین میزان طول ریشه چه و وزن خشک گیاهچه در تیمار 100 پی.پی.ام نانو ذره آهن حاصل شد. غلظت بالاتر نانو ذره آهن باعث کاهش درصد جوانه زنی و خصوصیات رشدی گیاهچه شد. بنابراین در کاربرد نانو کودها برای گیاهان زراعی بویژه غلات باید تاثیر دز مصرفی آنها بر خصوصیات جوانه زنی و رویشی علف هرز یولاف وحشی (به عنوان یکی از مهمترین علف های هرز غلات) در نظر گرفته شود.

Keywords:

Authors

فاطمه بناءکاشانی

عضو هیات علمی پژوهشکده زیست فناوری و مهندسی زیستی دانشگاه صنعتی اصفهان

پوراندخت گلکار

عضو هیات علمی پژوهشکده زیست فناوری و مهندسی زیستی دانشگاه صنعتی اصفهان

ندا حبیبی

عضو هیات علمی پژوهشکده نانو فناوری و مواد پیشرفته دانشگاه صنعتی اصفهان

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • عاریان ا. وم، ح، راشد محصول. 1381 .اثر رقابت یولاف ...
  • بناءکاشانی، ف. ح. رحیمیان مشهدی، ا. زند. ح. محمد علیزاده ...
  • _ _ M., Dervishi, E., Mahmood M, Yang, X., Zhongrui, ...
  • Lin, D., Xing, B., (2008), Root uptake and phytoxoxicity of ...
  • _ Martinson K., Durgan B., Forcella F., Wiersma J., Spokas ...
  • Odonovan, J. T., K. N. Harker, G. W. Clayton, and ...
  • Raquel B , Joan Colon E.C , Xavier F , ...
  • Zheng L, Hong F, Lu S, Liu C. 2005. Effect ...
  • Institute of Biotechnology and B ioengineering, Isfahan University of Technology ...
  • نمایش کامل مراجع