آسکوربیک اسید و تاثیرات آن در کاهش صدمه ناشی از تنش شوری در گیاه آفتابگردان

Publish Year: 1393
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 852

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

NABATAT13_0735

تاریخ نمایه سازی: 4 آذر 1393

Abstract:

به منظور ارزیابی عکس العمل جوانه زنی و رشد گیاهچه آفتابگردان به تیمارهای مختلف شوری و پرایمینگ آسکوربیک اسید، آزمایشی فاکتوریل در قالب طرح کاملا تصادفی با سه تکرار انجام شد. در این آزمایش فاکتور اول پرایمینگ آسکوربیک اسید شامل سه سطح 0، 1 و 2 میلی مولار و فاکتور دوم تیمار شوری در سه سطح 0 ، 100 و 200 میلی مولار نمک کلرید سدیم در نظر گرفته شد .صفات مورد مطالعه عبارت بودند از تعداد بذور جوانه زده، طول ساقه چه و ریشه چه، وزن تر و خشک گیاهچه، محتوای نسبی آب برگ و نشت یونی. تاثیر سطوح مختلف تنش شوری بر جوانه زنی آفتابگردان معنی دار بود به نحوی که با افزایش غلظت نمک، تعداد بذور جوانه زده کاهش یافتند. واکنش بذور آفتابگردان در پاسخ به تیمار پرایمینگ آسکوربیک اسید متفاوت از شوری بود به نحوی که با افزایش غلظت این ماده میانگین تعداد بذور جوانه زده بهتر از تیمار شاهد بود. همچنین تاثیرکاربرد این ماده بر سایر شاخصهای اندازه گیری شده نیز از نظر آماری معنی دار بود. نتایج نشان دادند که بذور پیش تیمار شده با آسکوربیک اسید در شرایط تنش شوری توانستند اثرات تنش را تا حدودی کاهش دهند که در این بین غلظت 2 میلی مولار آسکوربیک اسید به عنوان بهترین غلظت جهت اعمال پیش تیمار قبل از کاشت شناخته شد.

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • . Bradford, K. J., 1995. Water relation in seed germination. ...
  • . Jamil, m., Bae Lee, d., Jung, K. Y., Ashraf, ...
  • . Nelson, C. P., _ Water potential: The key to ...
  • . Turhan, H., Ayaz. C., 2004. Effect of salinity _ ...
  • نمایش کامل مراجع