بررسی تغییرات رنگیزه های فتوسنتزی گیاه لوبیا سبز (Phaseoluse vulgaris L.) در پاسخ به تلقیح قارچ Piriformospora indica و محلولپاشی پاکلوبوترازول

Publish Year: 1393
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 628

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

NABATAT13_0850

تاریخ نمایه سازی: 4 آذر 1393

Abstract:

برای بررسی اثر قارچ Piriformospora indica و پاکلوبوترازول در القای تحمل به تنش سرما در گیاه لوبیا سبز (Phaseolus vulgaris L) آزمایشی گلخانه ای بهصورت فاکتوریل بر پایه طرح کامل تصادفی در سه تکرار اجرا شد. تیمارهای آزمایشی شامل سه سطح تنش سرما (شاهد، سه روز و شش روز تنش سرمای 5 درجه سانتیگراد)، دو سطح تلقیح قارچی (بدون تلقیح و تلقیح قارچ P.indica) و سه سطح پاکلوبوترازول (صفر، 40 و 80 میلیگرم در لیتر) بود. تلقیح قارچ در مرحله ی کاشت، محلولپاشی پاکلوبوترازول در دو مرحله ی پنج و شش هفته پس از کاشت و تنش سرما هشت هفته پس از کاشت اعمال گردید. نتایج نشان داد که اعمال تنش سرما به ویژه تنش شش روز سبب کاهش وزن خشک بوته و همچنین کلروفیل و کاروتنوئید برگ شد. به طور کلی در تمام سطوح تنش سرما، تلقیح قارچ P. indica وزن خشک بوته را افزایش داد که بیشترین افزایش در تنش سرمای شش روزه و 65 درصد بود. محلولپاشی پاکلوبوترازول بهویژه غلظت 40 میلیگرم در لیتر کلروفیل a و کاروتنوئید را به ترتیب 5 و 9 درصد افزایش داد. درحالی که در گیاهان همزیست شده با قارچ، محلولپاشی پاکلوبوترازول وزن خشک بوته را کاهش داد که این کاهش در غلظت 40 میلیگرم در لیتر پاکلوبوترازول به حدود 17 درصد رسید. به طور کلی نتایج نشاندهنده نقش مثبت قارچ P. indica و پاکلوبوترازول بر بهبود رشد و افزایش تحمل گیاه لوبیا سبز در تنش سرما میباشد.

Authors

معصومه علی زاده فروتن

دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه زراعت، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری

همت اله پیردشتی

دانشیارگروه زراعت، پژوهشکده ژنتیک و زیست فناوری کشاورزی طبرستان، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری

یاسر یعقوبیان

دانشجوی دکتری زراعت، دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین خوزستان

ولی اله بابایی زاد

استادیار گروه گیاهپزشکی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری