ارزیابی تنوع ژنتیکی 18 لاین Cicer arietinum با استفاده از نشانگر مولکولی

Publish Year: 1393
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 409

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

NABATAT13_0997

تاریخ نمایه سازی: 4 آذر 1393

Abstract:

در این مطالعه به منظور بررسی تنوع ژنتیکی نخود از نشانگر مولکولیرپید که مبتنی بر پی سی آر است، استفاده شده است. استخراج دی ان ای از ارقام نخود به روش دلاپوترا انجام شده و با 8 عدد آغازگر تصادفی تکثیر ژنوم نمونه ها انجام شد. سپس الکتروفورز ژل آگارز و رنگآمیزی با اتیدیوم بروماید صورت پذیرفت و قطعات تکثیر شده ژنوم مورد ارزیابی قرار گرفتند. بر اساس حضور و عدم حضور باندها رتبه بندی انجام شده و با استفاده از ضریب تشابه جاکارد و نی ماتریس تشابه تشکیل شد. دندروگرام براساس روش UPGM ارقام را در 6 گروه متمایز قرار داد. نتایج بدست آمده نشان میدهد بیشترین تشابه بین ارقام 17 و 18 که معادل 0/94 و کمترین میزان تشابه را ارقام 15 و 1 دارا میباشند که برابر 0/40 است. بیشترین تعداد باند به دست آمده مربوط به آغازگر UB763 (90 باند) و کمترین تعداد باند به دست آمده مربوط به آغازگر T9 (10 باند) است. در این آزمایش بیشترین و کمترین تعداد لوکوس یک شکل به ترتیب مربوط به آغازگرهای UB763 (2 لوکوس) و T9 بود. بیشترین لوکوس چند شکل برای آغازگرهای UB709،OPS2 ،UB763 و OPP6 و کمترین لوکوس چند شکل مربوط به آغازگر T9 است. بلندترین اندازه باند یک شکل را آغازگر UB763 با 2500 جفت باز و کوتاهترین آنها را آغازگر OPP6 با اندازه 200 جفت باز تولید نمودند. نتایج این تحقیق نشان داد که نشانگر مولکولی رپید قادر است چندشکلی نسبتاً قابل قبولی را نمایان سازند و تنوع ژنتیکی موجود در توده ها میتواند برای افزایش پایه ژنتیکی برنامه های بهنژادی نخود مفید باشد.

Authors

زهرا قجاوند

دانشگاه آزاد اسلامی دامغان

مجید معصومیان

سازمان پژوهشهای علمی و صنعتی ایران

رحمت الله کریمی زاده

مرکز تحقیقات یاسوج

جعفر مسعود سینکی

دانشگاه آزاد اسلامی دامغان

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • Willim, J.G.and A .R.Kubelik.J 997.DNA polymorphi SmS amplified by arb ...
  • Hu, J and F.Carlos. 1991 .Identification of broccoli and cauliflower ...
  • Davis, T.M.1995.A method of enhancing detection and interpretation of codominat ...
  • نمایش کامل مراجع