اثرات دزهای علف کش ایمازاتاپیر و تراکم علف هرز گاوپنبه بر عملکرد دانه سویا

Publish Year: 1393
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 1,068

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

NABATAT13_1165

تاریخ نمایه سازی: 4 آذر 1393

Abstract:

به منظور بررسی اثرات دزهای علفکش ایمازاتاپیر و تراکمهای علف هرز گاوپنبه بر عملکرد دانه و بیولوژیک سویا آزمایشی در قالب فاکتوریل بر پایه طرح بلوک کامل تصادفی با سه تکرار در مزرعه تحقیقاتی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری در سال 1392 انجام شد. تراکم گاوپنبه در چهار سطح (0، 5، 10 و 15 بوته بر متر مربع) و دزهای علفکش ایمازاتاپیر در پنج سطح (0، 0/25، 0/5، 0/75 و 1 لیتر در هکتار) بررسی شدند. عملکرد دانه سویا اختلاف معنیداری (سطح 1%) در بین سطوح تراکم علف هرز، دزهای ایمازاتاپیر و اثرات متقابل تراکم علف هرز و دزهای علفکش نشان داد. مقایسات میانگین نشان داد که بالاترین و کمترین مقدار عملکرد دانه (به ترتیب 2419 و 1096 کیلوگرم در هکتار)، به ترتیب در تیمارهای تراکم عاری از علف هرز و 15 بوته در مترمربع گاوپنبه در شرایط عدم کاربرد علفکش بدست آمد. در شرایط عدم کاربرد علفکش تا دوز 50 % توصیه شده علفکش، افزایش تراکم علف هرز باعث کاهش قابل توجه عملکرد دانه شد. همچنین بالاترین و کمترین مقدار عملکرد بیولوژیک (به ترتیب 7376 و 3688 کیلوگرم در هکتار)، به ترتیب در تیمارهای تراکم 10 بوته در مترمربع در دز 0/5 لیتر در هکتار علفکش و تراکم 15 بوته در مترمربع در شرایط عدم کاربرد علفکش بدست آمد. در شرایط عدم کاربرد علفکش تا دوز 25 % توصیه شده علفکش، افزایش تراکم علف هرز باعث کاهش چشمگیر عملکرد بیولوژیک سویا شد.

Authors

مریم مدانلو

دانشجوی کارشناسی ارشد زراعت دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری

رحمت عباسی

عضو هیات علمی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری

ایراندخت منصوری

عضو هیات علمی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • _ 1380. بررسی قابت خردل وحشی با گندم پاییزه در ...
  • - زینل، ا.، احتشامی، _ 1382. یست شناسی و کنترل ...
  • Sattin, M., Zanin, G., Berti, A., 1992. Case history for ...
  • Scholes C., Clay, S.A., Brix, D.K., 1995. Velvetleaf (Abutilon theophrasti) ...
  • Warwick, S.I, Black, L.D., 1988. The biology of Canadian weeds. ...
  • نمایش کامل مراجع