اثر عناصر غذایی ماکرو و میکرو بر برخی خصوصیات فیزیولوژیکی چهار ژنوتیپ یولاف زراعی در اهواز

Publish Year: 1393
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 806

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

NABATAT13_1349

تاریخ نمایه سازی: 4 آذر 1393

Abstract:

به منظور بررسی اثر تغذیه کودی بر برخی خصوصیات فیزیولوژیکی ژنوتیپهای یولاف زراعی، آزمایشی در سال زراعی 93-1392 به صورت کرتهای یکبار خرد شده در قالب بلوک کامل تصادفی و در سه تکرار در مزرعه پژوهشی شماره 1 گروه زراعت واصلاح نباتات دانشکده کشاورزی دانشگاه شهید چمران اهواز اجرا شد. فاکتور اصلی شامل کاربرد عناصر غذایی در 2 سطح بود که سطح اول شامل کاربرد عناصر ماکرو به صورت خاک کاربرد (N, P, K) و سطح دوم شامل کاربرد همزمان عناصر ماکرو به همراه مخلوطی از عناصر میکرو به صورت خاک کاربرد بود. همچنین فاکتور فرعی شامل 4 ژنوتیپ یولاف زراعی بود. صفات غلظت کلروفیل در برگ پرچم در مرحله خمیری و فتوسنتز در مرحله انتهای گیاهچه ای اندازه گیری شدند. نتایج نشان دادند که ژنوتیپ V4 بیشترین میزان غلظت کلروفیل و سرعت فتوسنتز را به خود اختصاص داد. هرچند اختلاف ژنوتیپ V3 با آن معنیدار نبود. همچنین مصرف همزمان کودهای ماکرو و میکرو با بهبود شرایط رشدی گیاه و تغذیه بهتر آن و فراهم شدن عناصر مورد نیاز جهت ساخت کلروفیل موجب حصول بیشترین میزان غلظت کلروفیل شده و همچنین با تأمین پیش فاکتورهای لازم جهت فتوسنتز موجب دستیابی به بیشترین سرعت فتوسنتز در این تیمار شدهاست.

Authors

مسلم منجزی زاده

دانشجوی کارشناسی ارشد زراعت، دانشگاه شهید چمران اهواز.

حبیب الله روشنفکر

دکترای فیزیولوژی گیاهان زراعی دانشکده ی کشاورزی، دانشگاه شهید چمران اهواز

پیمان حسیبی

استادیار گروه زراعت و اصلاح نباتات، دانشکدهی کشاورزی، دانشگاه شهید چمران اهواز

بهزاد سرخی

دکترای اصلاح نباتات، استادیار، بخش تحقیقات غلات موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر کرج

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :