استخراج فلزات با ارزش پسماند تولید آلومینا (گل قرمز) به عنوان یکی از آلاینده-های خطرناک محیط زیست با استفاده از روش های هیدرومتالورژی
Publish place: The 7th Conference & Exhibition on Environmental Engineering
Publish Year: 1393
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 3,845
This Paper With 18 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
CEE07_085
تاریخ نمایه سازی: 12 دی 1393
Abstract:
باطله بوکسیت (گل قرمز) پسماند خطرناک تولید شده صنعت پالایش آلومینا می باشد. به جز مواردی که به درستی مدیریت شده، گل قرمز به دلیل قلیایی بودن شدید و اثرات بالقوه آن روی کیفیت آب های سطحی و زیر زمینی، محیط زیست را در معرض خطرات قابل توجهی قرار می دهد. گل قرمز، در اغلب موارد، حاوی غلظت بالای آهن علاوه بر فلزات با ارزشی چون آلومینیوم، تیتانیوم و سدیم است و استفاده از آن به عنوان منبع ثانویه جهت بازیابی فلزات با ارزش می تواند یکی از راه های حل این خطرات باشد. روش های هیدرومتالورژی برای استخراج فلزات ساده و نسبتاً ارزان هستند.در این مطالعه، آزمایشات در سه پروسه انجام شدند. ابتدا گل قرمز معمولی و سپس گل قرمز کلسینه شده با اسیدهای تک فروشویی شدند. در پایان گل قرمز معمولی با استفاده از ترکیب اسیدهای مختلف فروشویی شد.به منظور بدست آوردن درصد و خصوصیات معدنی ترکیبات گل قرمز معمولی و کلسینه شده از فلوئورسانی پرتوی ایکس (XRF) و پراش پرتوی ایکس (XRD) استفاده شد. محتوی فلزات در محلول پس از فروشویی با پلاسمای جفت شده القایی- طیف بینی نشر اتمی (ICP-AES) و طیف بینی جذب اتمی (AAS) اندازه گیری شد. نتایج آزمایش نشان داد که درصد استخراج آهن و آلومینیوم بعد از کلسینه شدن گل قرمز به طور قابل توجهی افزایش یافت. همچنین، بالاترین میزان استخراج از ترکیب اسید سولفوریک و اسید هیدروکلریک غلیظ به نسبت 3 به 1 بدست آمد.
Keywords:
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :