بررسی وضعیت آلاینده های هوا ناشی از مصرف سوخت و شاخص کیفیت هوا (AQI)در ایستگاههای سنجش آلودگی هوا شهر اهواز با استفاده از سیستم اطلاعات مکانی (GIS)

Publish Year: 1393
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 1,308

This Paper With 13 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

CEE07_382

تاریخ نمایه سازی: 12 دی 1393

Abstract:

افزایش جمعیت شهرها، رفت و آمد وسایل نقلیه موتوری، استفاده نادرست از وسایل گرم کننده و بزرگ شدن شهرها، از مشخصه های عصر حاضر بوده که موجب آلودگی هوا شده است. از طرفی شهر اهواز یکی از پرترافیک ترین شهرهای جهان بوده و یکی از منابع مهم در آلودگی هوای کلانشهرها منجمله این شهر ناشی از ترافیک شهری می باشد همچنین از بین منابع آلاینده ، وسایل نقلیه موتوری بالاترین سهم را در انتشار آلاینده ها به عهده دارند. روش کار: در این مطالعه به بررسی آلاینده های موجود در سطح شهر اهواز از جمله CO ، NO2 ، O3 ، PM10 و SO2 که توسط ایستگاه های سنجش وضعیت آلودگی هوا در ایستگاههای مستقر در سطح شهر اهواز پرداخته ایم و در نهایت میزان شاخص کیفیت هوای(AQI) هر یک از آلاینده ها را مورد تجزیه و تحلیل قرار داه ایم این ایستگاه ها توسط اداره کل حفاظت محیط زیست استان نصب و کنترل می گردد. تمامی داده های مصرف سوخت در بخشهای مختلف توسط نرم افزار EXCEL و فرمول نویسی مورد آنالیز و تحلیل قرار گرفته و مقادیر آلاینده ها با اعمال ضرایب انتشار محاسبه گردیده است.بحث و نتیجه گیری : نتایج تحلیل داده ها ی موجود در محیط GIS بر اساس موقعیت جغرافیایی ایستگاه ها نمایش داده شد و مورد مقایسه قرار گرفته است. با بررسی نتایج ارائه شده در سیستم اطلاعات مکانی مشاهده می گردد که در بعضی ایستگاهها میزان آلاینده ها بیشتر از بقیه مناطق بوده که در اثر نزدیکی به محدوده ترافیکی یا پرتردد بودن این مناطق میزان آلاینده ها افزایش یافته است. همچنین درخصوص میزان آلاینده های SO2، O3 و PM2.5 چون همه ایستگاهها مجهز به سیستم سنجش نمی باشند، نمی توان تحلیل منطقی در این محیط برای این مناطق ارائه داد. و لازمه تحلیل درست وجود اطلاعات بیشتر در نقاط دیگر می باشد.

Keywords:

آلاینده های هوا , سیستم اطلاعات مکانی (GIS) , ضرایب انتشار , شاخص کیفیت هوا AQI

Authors

مریم ایزدپناه

دانشجوی کارشناس ارشد آموزش محیط زیست رئیس گروه پایش سازمان حفاظت محیط زیست

فاطمه حسنی

کارشناس ارشد مهندسی محیط زیست – آلودگی هوا ،– کارشناس سازمان حفاظت محیط زیست

مهنوش رضاعلی

کارشناس ارشد طراحی محیط زیست ، رئیس گروه GIS و ارزیابی توان اکولوژیک سازمان حفاظت محیط زیست

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • وارک، کنت، وارنر، سیسیل _ آلودگی هوا منشاء و کنترل ...
  • Mauroulidou, maria , Hughes _ susan.j, Hellawa, emma , Developing ...
  • Khoban.L _ Alesheikh, Ali, Manageing Air Quality information in Tehran ...
  • Agrewa, I.C, Coupta, R.D, GIS as modeling and decision support ...
  • P umm akarnchona, O, Tripathi, N, Dutta, J, Air Pollution ...
  • نمایش کامل مراجع