CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

بررسی پتانسیل های کویری و بیابانی روستاهای شهرستان صدوق بر محور گردشگری (مطالعه موردی:جاده 10 کیلومتری منتهی به روستای حاجی آباد)

عنوان مقاله: بررسی پتانسیل های کویری و بیابانی روستاهای شهرستان صدوق بر محور گردشگری (مطالعه موردی:جاده 10 کیلومتری منتهی به روستای حاجی آباد)
شناسه ملی مقاله: TNCF01_059
منتشر شده در همایش ملی گردشگری، سرمایه های ملی و چشم انداز آینده در سال 1393
مشخصات نویسندگان مقاله:

احمد مزیدی - استادیار گروه جغرافیای دانشگاه یزد ،
فائزه کارگر - دانشجوی کارشناسی ارشد آب و هواشناسی دانشگاه یزد ،

خلاصه مقاله:
بیابان های ناشناخته زیادی در کشور وجود دارند که در صورت کشف استعدادهای این مناطق با روش های گوناگون امروزی قابلیت های قابل توجهی برای صنعت گردشگری البته در راستای پایداری خواهند داشت. در این تحقیق، جاده 10 کیلومتری منتهی به روستای حاجی آباد شهرستان صدوق یزد مورد بررسی قرار گرفته است. در ابتدا طرح پرسشنامه از 50 نفر که این محدوده را می شناختند و سوالات حول سه سوال ضریباطمینان سرمایه گذاری در مناطق بیابانی، نقش قرق و مرزبندی در جلوگیری از رشد کارخانه های این جاده، و میزان استقبال از کاربریهای گردشگری، ورزشی و غیره انجام گرفت. برای پایائی پرسشنامه از ضریب آلفای کرونباخ استفاده شد که مقدار 0/994 بدست آمد و قابل قبول است. رتبه پرسشنامه ها هم با روش ناپارامتریک فرید من بدست آمد. سپس با استفاده از روشSWOT نقاط ضعف و قوت و فرصت و تهدید های آن بررسی گردید و برای تعیین ضریب اهمیت هر کدام از روشAHP استفاده شد.در رتبه دهی به پرسشنامه هم عدم حمایت سازمان گردشگری بالاترین رتبه را بدست آورد که با بالاترین وزن تحلیل سلسله مراتبی W5 هماهنگ بدست آمد و نقش و جایگاه این سازمان را درتوسعه گردشگری روشن می سازد.

کلمات کلیدی:
مکانیابی گردشگری، اکوتوریسم کویر، الگوی تحلیلSWOT روش AHP

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/319262/