سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

بررسی اثر سطوح مختلف نیتروژن و فسفر و برهمکنش آنها بر عملکرد و ترکیب شیمیایی کلزا

Publish Year: 1392
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 939

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دانلود نمایند.

این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

NCPDA01_0432

Index date: 2 January 2015

بررسی اثر سطوح مختلف نیتروژن و فسفر و برهمکنش آنها بر عملکرد و ترکیب شیمیایی کلزا abstract

مصرف صحیح و به موقع عناصر غذایی، یکی از روشهای دستیابی به افزایش عملکرد و بهبود کیفیت دانه های کلزا است.در این پژوهش تأثیر فسفر و نیتروژن و برهمکنش آنها بر عملکرد گیاه کلزا رقم طلایی در قالب طرح کاملاً تصادفی با سهتکرار و 3 سطح فسفر( 0،20 و 40 ) میلی گرم در کیلوگرم به صورت مونوکلسیم فسفات و 5 سطح نیتروژن ( 0،50100،200 و 300 ) میلیگرم در کیلوگرم بصورت اوره انجام شد. نتایج نشان دادند که با افزایش سطوح فسفر افزایش ،معنی داری در کلروفیل کلزا نسبت به سطح صفر فسفر بوجود آمد. همچنین با افزایش سطوح نیتروژن تا پنجمین سطح وسطح فسفر تا سومین سطح افزایش معنیداری در وزن خشک و تر کلزا بوجود آمد. با افزایش سطح فسفر تا سومین سطحافزایش معنی داری در فسفر کلزا نسبت به سطح مشاهده شد. اما با افزایش سطوح نیتروژن تا چهارمین سطح تغییر معنی-داری در نیتروژن کلزا مشاهده نشد. با افزایش سطح فسفر تا دومین سطح افزایش معنی داری در نیتروژن کلزا نسبت بهسطح صفر مصرفی بوجود آمد. اما با افزایش سطوح نیتروژن تا پنجمین سطح و سطح فسفر تا سومین سطح تغییر معنی -داری در فسفر کلزا مشاهده نشد. در مورد عناصر کم مصرف نیز با افزایش سطوح نیتروژن تا پنجمین سطح تغییر معنی داری در غلظت روی، مس و منگنزکلزا مشاهده نشد. در مورد آهن، با افزایش سطوح نیتروژن تا چهارمین سطح تغییر معنی داری درغلظت آهن کلزا بوجودنیامد اما پنجمین سطح نیتروژن سبب افزایش معنیدار غلظت آهن نسبت به سایر سطوح نیتروژن گردید. با افزایش سطحفسفر تا سومین سطح تغییر معنی داری در غلظت روی، منگنز و آهن مشاهده نشد. در مورد مس، با افزایش سطح فسفر تادومین سطح تغییر معنی داری در غلظت مس گیاه کلزا مشاهده نشد اما سومین سطح فسفر سبب افزایش معنی دار غلظتمس گیاه کلزا گردید.

بررسی اثر سطوح مختلف نیتروژن و فسفر و برهمکنش آنها بر عملکرد و ترکیب شیمیایی کلزا Keywords:

بررسی اثر سطوح مختلف نیتروژن و فسفر و برهمکنش آنها بر عملکرد و ترکیب شیمیایی کلزا authors

مهروز رضایی

دانشجوی دکتری، دانشگاه شیراز، دانشکده کشاورزی بخش علوم خاک

محبوبه طیبی

دانشجوی دکتری، دانشگاه شهرکرد، دانشکده کشاورزی بخش علوم خاک

عبدالمجید رونقی

استاد، دانشگاه شیراز، دانشکده کشاورزی بخش علوم خاک

لیلا غلامی

فارغ التحصیل ارشد، دانشگاه شیراز، دانشکده کشاورزی بخش علوم خاک

مقاله فارسی "بررسی اثر سطوح مختلف نیتروژن و فسفر و برهمکنش آنها بر عملکرد و ترکیب شیمیایی کلزا" توسط مهروز رضایی، دانشجوی دکتری، دانشگاه شیراز، دانشکده کشاورزی بخش علوم خاک؛ محبوبه طیبی، دانشجوی دکتری، دانشگاه شهرکرد، دانشکده کشاورزی بخش علوم خاک؛ عبدالمجید رونقی، استاد، دانشگاه شیراز، دانشکده کشاورزی بخش علوم خاک؛ لیلا غلامی، فارغ التحصیل ارشد، دانشگاه شیراز، دانشکده کشاورزی بخش علوم خاک نوشته شده و در سال 1392 پس از تایید کمیته علمی همایش ملی پدافند غیر عامل در بخش کشاورزی پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله کلزا، نیتروژن، فسفر، عملکرد هستند. این مقاله در تاریخ 12 دی 1393 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 939 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که مصرف صحیح و به موقع عناصر غذایی، یکی از روشهای دستیابی به افزایش عملکرد و بهبود کیفیت دانه های کلزا است.در این پژوهش تأثیر فسفر و نیتروژن و برهمکنش آنها بر عملکرد گیاه کلزا رقم طلایی در قالب طرح کاملاً تصادفی با سهتکرار و 3 سطح فسفر( 0،20 و 40 ) میلی گرم در کیلوگرم به صورت مونوکلسیم فسفات و ... . این مقاله در دسته بندی موضوعی کلزا طبقه بندی شده است. برای دانلود فایل کامل مقاله بررسی اثر سطوح مختلف نیتروژن و فسفر و برهمکنش آنها بر عملکرد و ترکیب شیمیایی کلزا با 1 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.