اثر عصاره هیدروالکلی دانه سیب بر عملکرد کلیه در موشهای صحرایی

Publish Year: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 521

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

NCPDA01_1220

تاریخ نمایه سازی: 12 دی 1393

Abstract:

زمینه و هدف:گیاه سیب با نام علمی Malus domestica borkh حاوی مواد آنتی اکسیدان بسیاری از جمله فلاونوئیدهای گیاهی، فیتواستروژن ها، ماده ای به نام آمیگدالین و کوئرستین و مشتقات آن مانند کامپفرول، اپی کاتچین، اسید کلروژنیک و فلوریدریزین می باشد. برای اولین بار در تحقیق حاضر اثر عصاره هیدروالکلی دانه سیب بر عملکرد کلیه در موش های صحرایی بررسی گردید. روش بررسی: تعداد جانوران مورد آزمایش 35 سر موش صحرایی بالغ نژاد ویستار با سن دو ماه و نیم و با وزن تقریبی 10±170 گرم بودند که بطور تصادفی به 5 گروه مساوی تقسیم شدند. گروه کنترل هیچ گونه حلال یا دارویی دریافت نکرد. گروه شاهد روزانه یک بار .0/2ml/kg.B.W محلول نرمال سالین به صورت تزریق درون صفاقی دریافت کردند. گروه های تجربی 1، 2 و 3 یک بار در روز و به ترتیب مقادیر 100، 200 و 400 میلی گرم بر کیلوگرم وزن بدن عصاره دانه سیب به صورت تزریق درون صفاقی به مدت 21 روز دریافت کردند. یافته ها: نتایج نشان داد که غلظت سرمی اسید اوریک در گروه های تجربی افزایش معنی داری نسبت به گروه کنترل در سطح (p<0.01) و غلظت اوره و کراتینین تغیر معنی داری نداشتند. نتیجه گیری: با توجه به نتایج بدست آمده میتوان نتیجه گرفت که عصاره دانه سیب توانسته است تغییراتی را در میزان اسید اوریک و بافت کلیه در موش های صحرایی ایجاد نماید.

Keywords:

با توجه به نتایج بدست آمده میتوان نتیجه گرفت که عصاره دانه سیب توانسته است تغییراتی را در میزان اسید اوریک و بافت کلیه در موشهای صحرایی ایجاد نماید

Authors

سمیه مومنی اصل

کارشناس ارشد، دانشگاه آزاد اسلامی واحد جهرم، گروه زیست شناسی، جهرم، ایران

زهرا علائیان جهرمی

کارشناس ارشد، دانشگاه آزاد اسلامی واحد جهرم، گروه زیست شناسی، جهرم، ایران-

ناهید علائیان جهرمی

کارشناس ارشد، دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد، گروه کشاورزی، شهرکرد، ایران

وحید حمایت خ واه جهرمی

استادیار، دانشگاه آزاد اسلامی واحد جهرم، گروه زیست شناسی، جهرم، ایران