برآورد منحنی رطوبتی در خاکهای منطقه ارزوئیه کرمان با استفاده از توابع انتقالی خاک

Publish Year: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 771

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

NCPDA01_1361

تاریخ نمایه سازی: 12 دی 1393

Abstract:

برای تعیین ویژگی های هیدرولیکی خاک از روش های مستقیم و غیرمستقیم استفاده می شود. روش های مستقیم پرهزینه بوده و بسیار زمانبر هستند. در روش های غیرمستقیم، ویژگی های هیدرولیکی اندازه گیری نمی شوند، بلکه از اطلاعات موجود خاک مانند فراوانی نسبی ذرات، مواد آلی و یا مکش ماتریک خاک در نقاطی مشخص، برآورد می گردند. تخمین ویژگی های هیدرولیکی با استفاده از اطلاعات موجود، که بوسیله معادلات رگرسیونی صورت می گیرد توابع انتقالی خاک نامیده می شود. این توابع، منحنی رطوبتی و سایر ویژگی های هیدرولیکی خاک و یا پارامترهای مربوط به آنها را به ویژگی هایی از خاک که اندازه گیری آنها آسان، سریع و کم هزینه بوده و در مطالعات خاکشناسی متداول هستند، ارتباط می دهند. هدف از انجام این پژوهش، تعیین ویژگی های هیدرولیکی خاکهای جنوب کرمان با استفاده از توابع انتقالی نقطه ای بود. بنابراین، تعداد 30 نمونه خاک با بافت های رس سیلتی و لوم رسی انتخاب گردیدند. فراوانی نسبی ذرات به روش هیدرومتری، جرم ویژه ظاهری به روش کلوخه، درصد کربنات کلسیم به روش خنثی سازی با اسید و منحنی رطوبتی با دستگاه صفحات فشاری اندازه گیری شد. از بین خصوصیات اندازه گیری شده مناسب ترین متغیرهای مستقل برای برآورد منحنی رطوبتی با استفاده از روش رگرسیون با بهترین زیرمجموعه انتخاب شد و معادله رگرسیون چند متغیره خطی بدست آمد. نتایج نشان داد که بین داده های اندازه گیری شده و مقادیر برآورد شده همبستگی معنی داری وجود دارد.

Authors

الهام مطلبی

استادیار دانشگاه آزاد اسلامی واحد گرمسار, دانشکده کشاورزی، گرمسار

مهدی همایی

استاد گروه خاکشناسی دانشگاه تربیت مدرس

مجتبی قندالی

کارشناسی ارشد مدیریت، دانشگاه آزاد اسلامی واحد گرمسار، گرمسار

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • Homaee, M. and A. Farrokhian Firouzi. 2003. Derivation of hydraulic ...
  • Homaee, M. and H. Khodaverdilo _ 2003. Derivation of pedotransfer ...
  • Homaee, M. and Sh. Ghorbani Dashtaki. 2003. Estimation of soil ...
  • نمایش کامل مراجع