CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

بررسی تاثیر قارچ میکوریز، ورمی کمپوست و اسید هیومیک بر عملکرد اسانس، درصد اسانس و کلونیزاسیون ریشه گیاه دارویی رازیانه (.Foeniculum vulgare Mill)

عنوان مقاله: بررسی تاثیر قارچ میکوریز، ورمی کمپوست و اسید هیومیک بر عملکرد اسانس، درصد اسانس و کلونیزاسیون ریشه گیاه دارویی رازیانه (.Foeniculum vulgare Mill)
شناسه ملی مقاله: NCPDA01_1497
منتشر شده در همایش ملی پدافند غیر عامل در بخش کشاورزی در سال 1392
مشخصات نویسندگان مقاله:

ایمان اکبری - دانشجوی کارشناسی ارشد زراعت، دانشگاه صنعتی شاهرود
احمد غلامی - عضو هیئت علمی گروه زراعت، دانشگاه صنعتی شاهرود، شاهرود
حمید عباس دخت - عضو هیئت علمی گروه زراعت، دانشگاه صنعتی شاهرود، شاهرود
منوچهر قلی پور - عضو هیئت علمی گروه زراعت، دانشگاه صنعتی شاهرود، شاهرود

خلاصه مقاله:
به منظور بررسی اثر قارچ مایکوریزا، ورمی کمپوست و اسید هیومیک بر عملکرد اسانس، و درصد اسانس و کلونیزاسیون ریشه گیاه دارویی رازیانه آزمایشی در شرایط مزرعه ای به صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با 12 تیمار و 3 تکرار در سال زراعی 1391-1390 در مزرعه کشاورزی دانشگاه صنعتی شاهرود اجرا شد. در این آزمایش ورمی کمپوست در سه سطح شامل: v1 (عدم مصرف)؛ v2؛(4 تن در هکتار) و v3؛ (8 تن در هکتار)، قارچ میکوریز در دو سطح ((m(2 تلقیح و (m(1 عدم تلقیح) و اسید هیومیک نیز در دو سطح ((h(2 مصرف و (h(1 عدم مصرف) در نظر گرفته شد. نتایج حاصل نشان داد که اثر هر 3 فاکتور اصلی ورمی کمپوست، مایکریزا و اسید هیومیک و نیز اثر متقابل 3 جانبه بر عملکرد و درصد اسانس دانه در سطح احتمال یک درصد معنی دار گردید. (p≤0.01). در ادامه با بررسی نتایج حاصل از جدول تجزیه واریانس بیانگر آن بود که اثرات اصلی دو فاکتور تلقیح میکوریز و ورمی کمپوست در سطح احتمال یک درصد و هم چنین اثرات متقابل آن دو در سطح 5 درصد بر درصد کلونیزاسیون ریشه رازیانه معنی دار گردید.

کلمات کلیدی:
رازیانه، میکوریزا، اسید هیومیک، ورمی کمپوست، عملکرد

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/323118/