اثر تخریب جنگل ها بر تغییر تنوع زیستی گونه های گیاهی در منطق رویشی زاگرس (مطالعه موردی استان چهارمحال و بختیاری)

Publish Year: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 810

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

NCPDA01_2514

تاریخ نمایه سازی: 12 دی 1393

Abstract:

یکی از شاخص های مهم کیفی در یک منطقه رویشی، تنوع و غنای گونه ای آن است. بی تردید عوامل موثر بر تخریبعرصه های منابع طبیعی منجر به تغییر در تنوع و غنای گونه ای خواهد شد. گزارش های علمی بر این موضوع تأکید دارندکه به مرور زمان بر اثر تخریب جنگلها و مراتع برخی از گونه های گیاهی یا منقرض شده و یا در خطر انقراض قرار گرفته-اند. این تحقیق با هدف بررسی اثر تخریب بر تنوع زیستی در بخش گیاهی، در استان چهارمحال و بختیاری انجام پذیرفت.به این منظور یک رویشگاه جنگلی که دارای عرصه تخریب یافته و عرصه کمتر دخالت شده بود انتخاب گردید. سپس باآماربرداری و برداشت قطعات نمونه، وضعیت غنای گونه ای در این دو منطقه مجزا از نظر میزان تخریب مورد ارزیابی قرارگرفت. اندازه گیری قطر برابرسینه، قطر تاج و ارتفاع درختان و همچنین ثبت فراوانی و نوع گونه های زیر آشکوب در قطعاتنمونه از اقدامات دیگر این تحقیق بود. نتایج این بررسی نشان داد که بیشترین غنای گونه ای درختان و درختچه ها به تعداد11 گونه مربوط به منطقه کمتر تخریب یافته بود. همچنین بیشترین غنای گونه ای گیاهان علفی به میزان 39 گونه بهمحدوده تخریب نیافته تعلق گرفت. این مطالعه نشان داد که تخریب و عوامل موثر بر آن نقش مهمی بر کاهش غنای گونه-های گیاهی ایفا مینمایند و باید با ریشه یابی علل، راهکار مناسب برای کنترل آنها مشخص گردد.

Authors

حسن جهانبازی گوجانی

عضو هیات علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان چهارمحال و بختیاری

یعقوب ایران منش

عضو هیات علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان چهارمحال و بختیاری.

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • - بردبار، سیدکاظم و همکاران، 1382 . بررسی اکوسیستم جنگلی ...
  • -جهانبازی، حسن.، جلیلی، عادل و طالبی، محمود.، 1381. بررسی اکوسیستم ...
  • نمایش کامل مراجع