بررسی تأثیر دما بر مقاومت به ویروس رگبرگزرد نکروتیک چغندرقند در گیاهان چغندرقند تراریخت

Publish Year: 1393
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 866

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

CIGS13_0436

تاریخ نمایه سازی: 7 بهمن 1393

Abstract:

بیماری ویروسی ریزومانیا که عامل آن ویروس رگبرگزرد نکروتیک چغندرقندBNYVV می باشد ازمهمترین بیماریهای چغندرقندبوده و سالانه خسارات زیادی را به عملکرد این محصول وارد میسازد. این ویروس توسط قارچ خاکزادPolymyxa betaeانتقال مییابدیکی از روشهای مقاومت پاتوژنزاد، مکانیسم خاموشی آر.ان.ای میباشد. در این تحقیق ، لاینهای تراریختT و - 1 T1-228:S3-12 :S6-44231 با توجه به نتایج آزمون های پیسیآر، لکه گذاری نقطهای سادرن و الایزا انتخاب شدند. به علت وابستگی مکانیسم خاموشیژن به درجه حرارت، مقاومت لاینهای تراریخت در دماهای 5و10و15 و 25 درجه سانتیگراد ارزیابی شد. تأثیر تغییر دما از 10 به 25درجه سانتیگراد نیز ارزیابی گردید. ارقام حساس 9597 (کنترل منفی) و تجاری مقاومDorotheaکنترل مثبت) مورد استفاده قرار گرفتندهمسانه سازی گیاهان به روش کشت بافت انجام شد. همسانهها با ویروسBNYVVتحت دماهای تعریف شده، چالش داده شدند. جهتسنجش حضور ویروس و استقرار قارچ ناقل در ریشه، به ترتیب از آزمون الایزا و رنگآمیزی اسپور استراحتی استفاده گردید. بر اساس نتایج، در دمای پایین به دلیل عدم فعالیت قارچ ناقل موجود در ریشه، گیاهان آلوده نشدند. اما در دمای 25 درجه سانتیگراد آلودگی گیاهان شاهد زیاد بود. گیاهان تراریخت نسبت به بیماری تحمل یا مقاومت نشان دادند. در آزمون چالش در دمای 10 درجه ( 30 روز) و 25 درجه 30 روز)، مقاومت گیاهان لاین 231 شکست ولی گیاهان لاین 228 نسبت به بیماری متحمل بودند. این مشاهده می تواند بدلیل از کار ) افتادن فرآیند خاموشی ژن در دماهای پایین باشد که قبلأ نیز توسط سایر پژوهشگران نشان داده شده بود.

Authors

صدیقه بدل پورآل هاشم

پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و زیست فناوری، بلوار پژوهش، اتوبان کرج، تهران. گروه بیماری شناسی گیاهی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، واحد علوم

بهاره زارع

پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و زیست فناوری، بلوار پژوهش، اتوبان کرج، تهران

مریم خوش نامی

پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و زیست فناوری، بلوار پژوهش، اتوبان کرج، تهران

محمدعلی ملبوبی

پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و زیست فناوری، بلوار پژوهش، اتوبان کرج، تهران