ارزیابی الگوی بیان ژن کیتیناز در پاسخ به بیماری سفیدک پودری در گیاه جو

Publish Year: 1393
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 533

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

CIGS13_1079

تاریخ نمایه سازی: 7 بهمن 1393

Abstract:

جو یکی از قدیمیترین غلات است که در مناطق معتدله دنیا کشت میشود و از نظر تولید رتبه چهارم را در جهان به خود اختصاص داده است سفیدک پودری یکی از مهمترین بیماریهای خسارتزا در تولید جو میباشد. بنابرین آگاهی از وجود ژنهای مقاومت در بین ارقامو گونههای اهلی جو و همچنین موثر بودن این ژنها در برابر جمعیتهای قارچ موجود بسیار با اهمیت است. یکی از ژن های درگیر درواکنش مقاومت در جو ژن کیتیناز است که از جمله گروه ژن های واکنش دفاعی می باشد و معمولا پس از حمله بیمارگر سطح بیان آن توسط سلولهای گیاهی افزایش می یابد. به منظور مطالعه الگوی بیان ژن کیتیناز از واکنش زنجیره ای پلیمراز استفاده شد. پس از آلودگی با بیماری سفیدک پودری در مرحله گیاهچه ای، نمونه برداری در زمان های مختلف10-0روز) انجام شد و استخراج RNAکل صورت گرفت. پس از سنتز cDNAتغییرات میزان بیان ژن مذکور اندازه گیری شد. با توجه به نتایج به دست آمده میزان بیان ژن کیتیناز در رقم مقاوم از تیمار شش ساعت پس از آلودگی تا 12 ساعت پس از آلودگی به طور قابل توجهی افزایش یافت. اگر چه در تیمار 10 روز مقداری کاهش نشان داد ولی به طور کلی نسبت به لاینهای حساس میزان بیان ژن افزایش یافت به طوریکه در تیمار 12 ساعت میزان بیان آن11/18 برابر نسبت به شاهد افزایش داشت. در لاین های حساس ابتدا میزان بیان ژن کاهش یافت سپس تظاهر تاخیری را نشان داد که موجب شد میسیلیوم قارچ فرصت گسترش بیشتری را در سلولهای مزوفیل پیدا کند

Authors

ثریا قریشی

دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

سیده ساناز رمضانپور

دانشیار دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

حسن سلطانلو

دانشیار دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

سعید نواب پور

دانشیار دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • Gwande, V. I., and Patil, N. 2003. Gene Number and ...
  • Kho dabandeh, N. 1382. Cereals. Tehran University press. 212 pages. ...
  • Kruger WM, Szabo LJ, Zeyen RJ . 2003. Transcription of ...
  • Mauch, F., & Boller, T. 1998. Antifungal hydrolases in pea ...
  • Zhong WF., Jiang LH., Yan WZ., Cai PZ, Zhang ZX, ...
  • نمایش کامل مراجع