بیان فضایی- زمانی ژن استروئیل -ACP دساچورازOeSAD در ارقام زیتون با محتوای بالا و پایین روغن واولئیک اسید طی نمو و رسیدگی میوه

Publish Year: 1393
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 464

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

CIGS13_1093

تاریخ نمایه سازی: 7 بهمن 1393

Abstract:

به منظور درک مکانیسم مولکولی تفاوت بین ارقام زیتون با مقادیر بالا (ماری) و پایین (شنگه) روغن و اولئیک اسید، آنالیز محتوای روغن اولئیک اسید و سطوح نسبی بیان ژنOeSADدر دو بافت دانه و مزوکارپ، طی مراحل نمو و رسیدگی میوه زیتون مورد مطالعه قرارگرفت. میوه ها هر دو هفته یکبار از اردیبهشت تا آذر ماه برداشت شد. میزان روغن بافت مزوکارپ با دستگاهminispec NMRو میزان اولئیک اسید دانه و مزوکارپ توسط دستگاه کروماتوگرافی گازی اندازهگیری شد. سطح نسبی بیان ژن نیز با روشreal time PCR سنجش گردید. نتایج نشان داد که بیان ژن OeSADوابسته به بافت و مرحله نموی میوه تنظیم میگردد. سطح بیان ژنOeSADدربافت مزوکارپ رقم ماری با مقدار بالای روغن و اولئیک اسید، به مراتب بالاتر از سطح بیان آن در رقم شنگه با مقدار پایین روغن واولئیک اسید می باشد، که کاملا با الگوی تغییرات میزان اولئیک اسید و تجمع روغن طی بافت مزوکارپ این ارقام منطبق بود.. در خصوص بافت دانه، بالاترین بیان ژنOeSAD در 77 و 90 روز پس از تمام گل به ترتیب در ارقام شنگه و ماری مشاهده شد و بطورکلی الگوی بیان ژن روندی کاهشی را طی نمو بافت دانه ارقام تبعیت می کرد. روند کاهشی اخیر در تضاد با روند افزایشی درصد اولئیک اسید به عنوان محصول فعالیت آنزیمOeSAD طی نمو دانه می باشد که می تواند ناشی از این واقعیت باشد که دوره سنتز روغن دانه بسیار سریع و کوتاه بوده و دقیقا در همین دوره زمانی بیان بالای ژن مشاهده می شود و پس از این دوره روند کاهش بیان علیرغم روند افزایشی میزان اولئیک اسید منطقی به نظر می رسد.

Authors

فرشید پروینی

پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و زیست فناوری، تهران، ایران دانشکده علوم زیستی، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران

سیدمهدی حسینی مزینانی

پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و زیست فناوری، تهران، ایران

علی اصغر زینانلو

بخش باغبانی، موسسه تحقیقات و تهیه نهال و بذر، البرز، ایران

ستار طهماسبی انفرادی

پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و زیست فناوری، تهران، ایران