بررسی تغییرات بیان چند عامل رونویسی خانوادهbZIPدر پاسخ به تنش خشکی در آفتابگردان
Publish place: 12th Congress of Iranian Genetics Society
Publish Year: 1393
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 944
متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
CIGS13_1246
تاریخ نمایه سازی: 7 بهمن 1393
Abstract:
آفتابگردانHelianthus annuus L. از مهم ترین منابع روغن گیاهی در سطح جهان و ایران است. این گیاه جزء گیاهان نیمه مقاوم به خشکی دسته بندی میشود، با این حال، عملکرد آن به شکل منفی تحت تاثیر خشکی قرار میگیرد. درک اتفاقات اولیهی حس تنش وفرآیندهای فیزیولوژیکی و بیوشیمایی مربوطهی بعد از آن، برای طراحی برنامه های اصلاحی تنش خشکی ضروری است. عوامل رونویسیمولکولهایی هستند که نقش مهمی در درک و انتقال پیام تنش و نیز بسیاری از فرآیندهای فیزیولوژیکی دارند. در این مطالعه، با به کارگیری تکنولوژیReal Time PCRپاسخ پنج عامل رونویسی خانوادهیbZIP در شرایط مختلف تنش اسمزی یعنی0,3-و0.9-و1,2 - مگاپاسکال بررسی شد. گیاهچههای کامل 6و12 و 24 ساعت بعد از اعمال تنش نمونه برداری شدند. از میان ژنهای مورد بررسی دو ژنbz- و 502 bz-497 عوامل رونویسی پاسخگو به خشکی بودند. ژن 497-bzدر ساعات اولیه تنش ( 6 ساعت) افزایش بیان داشت که به عنوان ژن پاسخگوی اولیه دسته بندی میشود. ژنbz- 502 دیر (بعد از 24 ساعت) به تنش اسمزی پاسخ داد که احتمالا نشان میدهد این ژن در ایجاد پاسخ های پایدارتر در شرایط تنش اسمزی نقش دارد.
Keywords:
Authors
زینب اسماعیل زاده میان لنگه
دانشجوی کارشناسی ارشد بیوتکنولوژی کشاورزی دانشگاه شهید بهشتی
عباس سعیدی
عضوهیئت علمی دانشگاه شهید بهشتی دانشکده فناوری های نوین
مسعود سلطانی نجف آبادی
عضو هیئت علمی موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر کرج
حسین عسکری
عضوهیئت علمی دانشگاه شهید بهشتی دانشکده فناوری های نوین
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :