بررسی مقدار ژنوم عناب بومی ایران

Publish Year: 1393
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 697

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

CIGS13_1261

تاریخ نمایه سازی: 7 بهمن 1393

Abstract:

درخت عناب با نام علمیZiziphus jujuba Mill.متعلق به خانوادهیRhamnaeaeمی باشد که بومی آسیای میانه و قفقاز است ودر چین و جنوب شرقی آسیا کشت شده است. گیاهان تیره عناب به صورت درخت یا درختچههای غالباً خاردار و به ندرت علفی میباشد. که در مناطق خشک و نیمه خشک ایران ازجمله منطقه بیرجند پراکنده شدهاند. عناب دارای ارزش غذایی و دارویی بسیار بالایی بودهو در طب سنتی ایران بسیار با اهمیت است . در تحقیق حاضر سطح پلوئیدی و میزان ژنوم دو اکوتیپ بومی ایران (قاهان قم و گیوک بیرجند) با استفاده از روش فلوسایتومتری اندازه گیری شد . نمونههای برگی جوان و تازه مربوط به کشت درون شیشهایی از دو اکوتیپ به همراه برگ گیاه جعفری (گیاه استاندارد) با تیغ قطعه قطعه شدند و با رنگpropidium iodide (PI)رنگ آمیزی شدند. هر دو اکوتیپ دیپلوئید بودند2n=2x=54 و نتایج فلوسایتومتری نشان داد که میزانDNAدر قاهان قم و گیوک بیرجند به ترتیب1/05×109 bp) 1/11pg ( 1/09×109 bp) 1/07 و pg بود.

Authors

معصومه عظیمی

دانشجوی کارشناسی ارشد زراعت و اصلاح نباتات، گروه زراعت و اصلاح نباتات، دانشکده کشاورزی دانشگاه زنجان. بخش کشت بافت و انتقال ژن،پژوهشکده

مریم جعفرخانی کرمانی

بخش کشت بافت و انتقال ژن، پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی ایران. کرج

محمدرضا عظیمی

گروه زراعت و اصلاح نباتات، دانشکده کشاورزی، دانشگاه زنجان

کمال غوث

مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی خراسان جنوبی