باززایی گیاه گلوکسینیا (Sinningia speciosa) با استفاده از روش لایه های سلولی نازک (TCL) در شرایط درون شیشه ای

Publish Year: 1393
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 943

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

ISOP01_035

تاریخ نمایه سازی: 15 بهمن 1393

Abstract:

گلوکسینیا گیاهی علفی چند ساله است که بدلیل وجود برگهای بزرگ مخملی و تخم مرغی شکل و گلهای زنگوله ای شکل با رنگهای جذاب، بطور گسترده ای در سرتاسر جهان به عنوان یک گیاه زینتی کشت میشود. یکی از روشهای تکثیر این گیاه، استفاده از رو ش لایه های سلولی نازک (TCL) در شرایط درون شیشه ای است. روش لایه های سلولی نازک زیر بنای اساسی کشت بافت در تمام گونه های گیاهی خصوصاً گیاهان زینتی و باغی است بطوری که امروزه از فناوری TCL به عنوان یک راه ورودی برای مطالعات باززایی گیاهان زینتی و باغی استفاده میشود. لذا این آزمایش با هدف بررسی اثر تیمارهای هورمونی مختلف و ریزنمونه های متفاوت بر باززایی گیاه گلوکسینیا به روش لایه های سلولی نازک در شرایط درون شیشه ای انجام شد. به این منظور از دمبرگ و دمگل گیاه گلوکسینیا پس از ضدعفونی سطحی به عنوان ریزنمونه استفاده شد. لایه های سلولی از دمبرگ و دمگل در محیط کشت MS حاوی ترکیبات هورمونی مختلف (NAA در دو سطح 0/1 و 0/5 میلیگرم در لیتر وBA در سه سطح 0/5، 1 و 1/5 میلیگرم در لیتر) کشت شدند. پس از 3 ماه از کشت، صفاتی از قبیل درصد باززایی، ارتفاع گیاه، تعداد گیاهچه، تعداد برگ، درصد ریشه زایی و وزن خشک اندازه گیری شد. نتایج نشان داد که لایه های سلولی دمبرگ و محیط کشت MS حاوی 1/5 میلیگرم در لیتر BA بهمراه 0/5 میلیگرم در لیتر NAA مناسبترین ریزنمونه و محیط کشت برای باززایی و تکثیر این گیاه هستند.

Keywords:

Authors

فاطمه کیخا آخر

دانشجوی دکتری رشته بیوتکنولوژی و به نژادی گیاهی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد

مریم عامری

عضو هیات علمی گروه ریز سازواره های صنعتی، جهاد دانشگاهی مشهد

الهه ثمری

فارغ التحصیل رشته فیزیولوژی گیاهی، دانشکده علوم، دانشگاه فردوسی مشهد

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • Nhut, D.T., Van Le, B., Tran Thanh Van, _ and ...
  • Ohki, S. 1994. Scanning electron microscopy of shoot differentiation in ...
  • Park, E.H., Bae, H., Park, W.T., Kim, Y.B., Chae, S.C., ...
  • Teixeira da Silva, J.A., Van Tran Thanh, K., Biondi, S., ...
  • Teixeira da Silva, J.A., and Nhut, D.T. 2003. Cells: functional ...
  • نمایش کامل مراجع