CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

بررسی تاثیر عوامل فیزیوگرافی بر میزان موفقیت جنگلکاری های انجام شده با گونه های بومی در ایلام (مطالعه موردی منطقه سیاهکوه)

عنوان مقاله: بررسی تاثیر عوامل فیزیوگرافی بر میزان موفقیت جنگلکاری های انجام شده با گونه های بومی در ایلام (مطالعه موردی منطقه سیاهکوه)
شناسه ملی مقاله: BSCONF01_221
منتشر شده در اولین کنگره ملی زیست شناسی و علوم طبیعی ایران در سال 1393
مشخصات نویسندگان مقاله:

ولی اله طولابی - دانشجوی کارشناسی ارشد جنگل شناسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد ایلام
علی رستمی - عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد ایلام

خلاصه مقاله:
به منظور بررسی میزان موفقیت جنگلکاری با گونه های بومی در شهر ایلام و تاثیر عوامل فیزیوگرافی بر آن، منطقه سیاه کوه متشکل بر سه گونه بلوط ایرانی، بنه و بادام کوهی برای انجام تحقیق انتخاب شد. برای محقق شدن هدف، خصوصیات کمی و کیفی گونه های منطقه در 22 قطعه نمونه با فاصله 100 متر و مساحت 12 آر مورد اندازه گیری قرار گرفت. برای تجزیه تحلیل داده های کمی و کیفی از آزمون (Chi-square) استفاده شد. نتایج حاصل از این تحقیق نشان داد که وضعیت مطلوب دو پارامتر زنده مانی و سلامت گونه ها، در شیبهای 20 تا 40 درصد مربوط به بادام و در شیبهایبالاتر 40 درصد مربوط به بلوط می باشد. درخصوص جهت دامنه، وضعیت مطلوب دو پارامتر زنده مانی و سلامت گونه ها در جهت شمالی مربوط به بلوط و بنه و در جهت شرقی مربوط به بادام می باشد. بهترین وضعیت زنده مانی گونه ها در ارتفاع1450 متر مربوط به گونه بادام و در ارتفاع 1450 متر به بالا مربوط به گونه بلوط بوده و در خصوص سلامت گونه و تاثیر ارتفاع، مشخص شد که در طبقات ارتفاعی بالاتر هر سه گونه از سلامت بهتری برخوردار هستند. بیشترین ضخامت لاشبرگ در زیر تاج پوشش درختان بادام در دامنه شرقی و برای گونه بلوط در دامنه شمالی مشاهده گردید.

کلمات کلیدی:
جنگل کاری، ارزیابی کمی و کیفی، گونه های بومی، سیاه کوه، ایلام

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/333137/