CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

بررسی محتوای مالون دی آلدئید و پاسخهای آنزیمهای ضد اکسایشی به تیمارتاریکی و سرما در گیاهان یونجه (Medicago sativa) و خار شتر (Alhaji camelorum)

عنوان مقاله: بررسی محتوای مالون دی آلدئید و پاسخهای آنزیمهای ضد اکسایشی به تیمارتاریکی و سرما در گیاهان یونجه (Medicago sativa) و خار شتر (Alhaji camelorum)
شناسه ملی مقاله: BSCONF01_353
منتشر شده در اولین کنگره ملی زیست شناسی و علوم طبیعی ایران در سال 1393
مشخصات نویسندگان مقاله:

الناز باغ آراء - استاد مدعوگروه زیست شناسی دانشگاه پیام نورشاهین دژ
سمیه حسن زاده کهل سفلی - استاد مدعوگروه زیست شناسی دانشگاه پیام نورشاهین دژ
رضا حیدری - استاد گروه زیست شناسی دانشگاه ارومیه

خلاصه مقاله:
سرما با ایجاد آسیب اکسایشی باعث تولید گونه های فعال اکسیژن میشود .دفاع سلول های گیاهی در مقابل تاثیرات تخریبی آسیب های اکسایشی ، فعال کردن ترکیبات آنزیمی و غیر آنزیمی می باشد . بنابراین ارزیابی فعالیت آنزیم های ضد اکسایشی میتواند به عنوان ضریبی برای مقاومت گیاهان بکار برده شود .آنزیم های ضد اکسایشی و محتوای مالون دی آلدئید توسط روش های Maehly and chance(CAT) و Asada and chenAl. ) 1989) (APX) (MDA) (2004 در گیاهان دو ماهه یونجه و خارشتر بعد از تیمار 24 ساعته تاریکی و سرما (10 درجه سانتیگراد) اندازه گیری شد . فعالیت آنزیم های آسکوربات پروکسیداز و کاتالاز در خارشتر بطور معنی داری بیشتر ولی مقدار MDA کمتر از یونجه بود که نشان میدهد تخریب در یونجه بیشتر بوده است . در این مطالعه خارشتر بعنوان یک گیاه مقاومتر از یونجه نسبت به این تنش ها معرفی شده است .

کلمات کلیدی:
خارشتر ، یونجه ، تیمار سرما و تاریکی

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/333269/