تاثیر غلظتهای مختلف قند ساکارز به عنوان الیسیتور بر میزان پلی ساکاریدها و قندهای محلول در کشت کالوس گیاه Lycium barbarum

Publish Year: 1393
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 681

This Paper With 8 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

BSCONF01_451

تاریخ نمایه سازی: 15 بهمن 1393

Abstract:

ا Lycium barbarum گیاهی متعلق به خانواده سیب زمینی است.فواید آن در عملکرد کبد،کلیه،بینایی و ضد پیری به اثبات رسیده است. همچنین مطالعات انجام شده تاثیر این گیاه دارویی را بر کنترل گلوکز در دیابت،گلوکوما،تنظیم سیستم ایمنی و فعالیت ضد توموری نشان میدهد. در بین ترکیبات شیمیایی مورد بررسی گیاه، گروهی از قندهای متصل محلول در آب میوه مرسوم به LBP مورد توجه واقع شده است. با هدف غنی سازی مقدار پلی ساکاریدها و قندهای محلول این گونه در محیط کشت در شیشه ،در این پژوهش محتوای ترکیبات مونوساکارید و پلی ساکارید در کالوس برگ لپه ای Lycium.barbarum که در محیط MS پایه به همراه غلظتهای 15gr/l و 30gr/l و 60gr/l از ساکارز و تیمار هورمونی BAP:0.5 mg/l و 2،4-D: ا 1mg/l رشد یافته بودند عصاره گیری و محتوای ترکیبات پلی ساکاریدی و مونوساکاریدی آن به روش فنل سولفوریک اسید تعیین شد.نتایج نشان داد که بیشترین میزان مونوساکارید متعلق به تیمار 60gr/l و به مقدار (518.23 میلی گرم در گرم وزن خشک ) و بعد از آن به ترتیب تیمار 30 و 15 از ساکارز با مقادیر 142.03 و 30.4 میلی گرم در گرم وزن خشک بودند. بیشترین محتوای پلی ساکاریدی متعلق به کالوس تیمار 60gr/l و به مقدار (170.75 میلی گرم در گرم وزن خشک) و بعد از آن به ترتیب تیمار الیسیتور 30 و بعد 15 با مقادیر (24، 76 و 30 میلی گرم در گرم وزن خشک) بودند.بر اساس نتایج آماری محتوای پلی ساکارید و قند محلول استخراج شده از کالوس در 0تیمار مختلف از غلظت ساکارز در سطح احتمال 0.05>p معنی دار بود.

Authors

فتانه جعفرپور

دانشجوی کارشناسی ارشد فیزیولوژی گیاهی دانشگاه الزهرا

زهرا ناظم بکائی

استادیار گروه زیست شناسی دانشگاه الزهرا

خدیجه کیارستمی

دانشیار گروه زیست شناسی دانشگاه الزهرا

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • ابراهیم زاده، حسن.عباسی، محمدرضا و فخر طباطبایی، سید محمد(1384)، بررسی ...
  • زرگری، علی (1365) .گیاهان دارویی، جلد سوم تهران:انتشارات دانشگاه تهران ...
  • راه چمنی، راضیه (1391)بررسی پلی ساکاریدهای جنس لیسیوم در ایران، ...
  • معینی احمد، کهریزی دانیال(تالیف: اکرم.تاجی، ویلیام داد، ریچارد ویلیامز] 1382).کشت ...
  • Amagase, H and Fasworth, N.(2011). A review of botanical cha ...
  • Howkes, R. and dankhurst, R.(1995).Plant and theirnamesi Aoncise Dictionary. Pp.r49.Oxford ...
  • Ke, M.Zhang, X.J. , Z.H., Yu, H. Y., Lin, Y., ...
  • نمایش کامل مراجع