استانداردها و نقش آنها در تولید و تجارت

Publish Year: 1393
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 714

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

NCSNTFI01_096

تاریخ نمایه سازی: 17 اسفند 1393

Abstract:

در تعریفی که در سازمان بین المللی استاندارد ارائه شده، استاندارد مدرکی است که با اجماع دست اندرکاران و متخصصین یک تکنولوژی و به منظور دستیابی به میزان مناسبی از هماهنگی تهیه شده و توسط یک سازمان شناخته شده بین المللی، منطقه ای یاملی به تأیید می رسد، و استفاده از آن می تواند داوطلبانه بوده یا براساس قوانین یک کشور، اجباری و الزامی باشد. به هر حال این مدرک مستند به عنوان ابزاری برای اجرای قوانین و مقررات در زمینه یک محصول یا خدمت به کار گرفته می شود. استانداردهای معمولاً براساس جمع بندی نتایج حاصل از علوم، فنون و تجربیات آزمایشگاهی تدوین تهیه می شوند و هدف آنها کمک به بهبود منافع عموم ذینفعان حوزه ای از علوم و فنون و خدمات است 1،2 و 3 استانداردها در جهت حمایت و تسهیل فرآیند توسعه و کاربرد مقررات فنی مورد استفاده قرار می گیرند. هدف از تدویناستانداردها در سطح جهانی، علاوه بر بهبود، تولید و تأمین محصولات و خدمات به صورت کاراتر، امن تر و پاک تر است، بلکه به منظور تسهیل تجارت بین کشورها نیز بکار می رود 1و 3در تجارت، پذیرش وسیع استانداردهای بین المللی به معنی اینست که تأمین کننده یک محصول یا خدمت، محصولی ارائه کند که با استانداردهای پذیرفته شده توسط تعداد زیادی از کشورها در سطح بین المللی مطابقت داشته و در نتیجه می تواند دربازارهای بیشتری در دنیا رقابت کند. البته در برخی موارد توسعه استانداردها بر تجارت بین الملل اثر منفی داشته، و رعایت آنهاهزینه های اضافی بر صادرکنندگان و تولیدکنندگان تحمیل کرده و یا قدرت رقابت در بازارهای جهانی را کاهش داده است. به همین دلیل، برای جلوگیری از تبدیل استانداردها به موانعی در برابر تجارت جهانی، در چارچوب توافقات سازمان تجارت جهانی تعیین دو موافقت نامه برای وضع و اعمال مقررات و استانداردهای محصول تعیین شد.

Authors

شهپر مقدمی

سازمان استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران – پژوهشکد ه غذایی وکشاورزی- گروه پژوهشی میکروبیولوژی

مریم جمشیدی

دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :