ضرورت استفاده از سامانه مدیریت بحرانهای طبیعی در کلان شهرها با نگرش ویژه به سامانه مدیریت بحران و ارزیابی خسارات زلزله(EDMAD)

Publish Year: 1393
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 949

This Paper With 6 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

INDM06_012

تاریخ نمایه سازی: 17 اسفند 1393

Abstract:

مهمترین مشکلات مدیریت کلان شهرها در رویارویی با رویدادهای طبیعی (زلزله، سیل، فرونشست زمین، نوسانات سطح آب زیرزمینی، توسعه شکاف های بزرگ و ...)، عدم دریافت اطلاعات به هنگام می باشد. این در حالی است که بسیاری ازکلان شهرهای جهان فاقد تجهیزات مدرن جهت اعلام هشدار وقوع رویدادهای طبیعی می باشند. در چنین شرایطی سامانه های کم هزینه و زود بازده با میزان خطای قابل قبول در یک تصمیم مدیریتی، از اهمیت ویژه ای برخوردار است.از دیدگاه مدیریت شهری، رویدادهای طبیعی به دو گروه رویدادهای آنی و خاموش قابل تقسیم می باشند. رویدادهای طبیعی آنی مانند زلزله، سیل و ... نیاز به امداد رسانی فوری و عملیات یکپارچه در مناطق آسیب دیده دارد. در اغلب موارد، توزیع ناهمگن خسارت در بخش های مختلف شهر، قطع تماس تلفنی و در نتیجه عدم یکپارچگی گروه های امداد و نجات،تلفات ناشی از رویدادهای طبیعی آنی را افزایش می دهد. در چنین شرایطی، مدیریت شهری و گروه های امداد و نجات به دلیل عدم دسترسی به اطلاعات مورد نیاز، ناچار به عملکرد غیر یکپارچه و تصمیمات ذهنی و فردی می باشند. سامانه مدیریت بحران و ارزیابی خسارات زلزلهEDMAD تجربه ای موفق از سامانه های مدیریت بحرانهای طبیعی است که است. این سامانه با ارزیابی خسارات ناشی از زلزله، و ارسال اطلاعات به هنگام، مدیریت شهری و گروه های امداد و نجات را در شرایط اضطراری زلزله هدایت می کند. بعلاوه سامانه قابلیت آن را دارد تا با عملکرد دو سویه، سازمانهای مردم نهادو داوطلب خصوصیPVOرا در عملیات امداد رسانی هدایت نماید. رویدادهای طبیعی خاموش مانند فرونشست زمین، نوسانات سطح آب زیرزمینی، توسعه شکاف های بزرگ و ... باعملکردی تدریجی کلان شهرها را تحت تاثیر قرار می دهند. این رویدادها در مدت زمانی طولانی، خسارات گسترده ای را به اجزای شهری و شریانهای حیاتی وارد می کنند. رویارویی با اینگونه رویدادها، نیاز به برنامه ریزی جامع و همه جانبهدارد. پیش آگاهی مدیریت شهری از شرایط وقوع رویدادهای طبیعی خاموش و خسارات احتمالی ناشی از آنها، کمکبزرگی به پیشگیری و تنظیم مقررات توسعه کلان شهرها می کند. سامانه های هوشمند با ثبت پیوسته پارامترهای طبیعی سطحی و زیرسطحی مرتبط با رویدادهای طبیعی خاموش، امکان پردازش اطلاعات و ارائه گزارشات کاربردی و طبقه بندی شده را برای مدیریت شهری فراهم می کند.

Authors

علی آبسالان

مدیر عامل سازمان فناوری اطلاعات و ارتباطات شهرداری مشهد

عباس کنگی

شرکت دانش بنیان پژوهشگران رخدادهای طبیعی طوس

مهدی اردکانی مقدم

معاون شهر هوشمند سازمان فناوری اطلاعات و ارتباطات شهرداری مشهد

ابوطالب ایرانمهر

گروه زبان انگلیسی دانشگاه شاهرود

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :