کاربرد مدلAHPدر ارزیابی شاخص ها و معیارهای موثر در طرح ریزی سیستم جامع مدیریت بحران زیست محیطی در بنادر کشور با رویکرد مدیریت بحران و پدافند غیر عامل ( مطالعه موردی : بنادر شهید بهشتی و شهید کلانتری چابهار )

Publish Year: 1393
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 782

This Paper With 10 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

INDM06_143

تاریخ نمایه سازی: 17 اسفند 1393

Abstract:

بنادر از اهمیت بسیار بالایی در ساختار مدیریت حمل و نقل کشور برخوردار بوده و با دارا بودن تجهیزات و تاسیسات و سازه های پراهمیت، جزء شریان های حیاتی و حساس کشور محسوب می گردد ، بنابراین در صورت بروز حوادث طبیعی و انسان ساخت، ضمنآسیب رسانی به این زیرساخت ها ، احتمال بروز فجایع و بحران های زیست محیطی در محدوده بنادر زیاد می باشد، لذا طرح ریزینظام جامع مدیریت بحران زیست محیطی در بنادر می تواند تاثیر بسزایی در کنترل و کاهش آلودگی های زیست محیطی و حفاظت از مناطق حساس و آسیب پذیر ساحلی داشته باشد. از فرضیات این تحقیق ، قابلیت خوب مدلAHPدر ارزیابی شاخص ها و معیارهای موثر در طرح ریزی سیستم جامع مدیریت بحران زیست محیطی دربنادرکشور بوده است. دراین تحقیق، مدل سلسله مراتبی AHP به منظور وزن دهی و رتبه بندی شاخص ها و معیارهای موثر در طرح ریزی سیستم جامع مدیریت بحران زیست محیطی دربنادرکشوربه کار برده شده است. بدین صورت که در ابتدا کلیه شاخص ها ، معیارها و زیرمعیارهای موثر ، با استفاده از پرسش نامه دلفی شناسایی و مورد قضاوت متخصصین دریایی و بندری ، مدیریت بحران و پدافند غیر عامل قرار گرفته و نتایج آن با استفاده از نرم افزارExpert choice مورد ارزیابی قرار گرفته است. از طریق به کار گیری روش تصمیم گیری گروهی بر اساس الگوی مقایسات زوجی، درجه ضرورت وجودی هر یک از شاخص ها در قالب یک مقیاس نه تایی ( معادل 1 تا 9 ) بدست آمده و ماتریس داوری مقایسات زوجی تعیین گردیده است، همچنین تعداد 6 گزینه (سناریو) به عنوان گزینه های تصمیم انتخاب شده و با استفاده از مدل، وزن دهی و رتبهبندی گردیدند که با توجه به نتایج حاصله مشاهده گردید که سناریوهای تدوین شده در 6 اولویت قرار گرفتندکه سناریو 1 با اختصاص,CK 0/452اولویت اول را به خود اختصاص داد این سناریو شامل قابلیت استقرار سیستم جامع مدیریت بحران زیست محیطی می باشد یافته های این پژوهش نشان داد که مدلAHPروش مناسبی برای شناسایی، ارزیابی و اولویت بندی گزینه های تصمیم در راستای استقرار سیستم جامع مدیریت بحران زیست محیطی در در بنادر شهید بهشتی و شهید کلانتری چابهار می باشد که می تواند در سایر بنادر کشور نیز مورد استفاده قرار گیرد

Authors

علی اکبر جعفری

دانشجوی کارشناسی ارشد گروه برنامه ریزی ، مدیریت و آموزش محیط زیست ، دانشگاه آزاد اسلامی واحد میبد ، میبد ، ایران

بیژن مقصودلوکمالی

دکترای تخصصی و عضو هیات علمی گروه برنامه ریزی و مدیریت محیط زیست ، دانشگاه آزاد اسلامی واحد میبد،میبد ،ایران

پژمان رودگرمی

دکترای تخصصی مدیریت محیط زیست و عضو هیات علمی موسسه تحقیقات منابع طبیعی ، وزارت جهاد کشاورزی ، تهران ، ایران

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :