عامل تغییر و پایداری فاز ساختار کریستالی ترکیبات بین فلزی گادلینیم و عناصر یک ستون

Publish Year: 1385
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 1,794

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

SCMI14_064

تاریخ نمایه سازی: 29 تیر 1386

Abstract:

از آنجا که پارامتر اساسی تاثیر گذار در پایداری و تغییر فاز کریستالی ترکیبات بین فلزی، تابع باندو و انرژی چسبندگی می باشد که تابع باند خود تابعی از دانسیته الکترون است، لذا با به کارگیری پارامترهای 1) دانسیته الکترون آزاد و تغییر احتمالی ماهیت آن در فرایند انرژی اندرکنش تبادلی. 2) حوزه جست و خیز الکترونها در حوزه آزاد – جایگزید که در تغییرات فاصله تعریف شده VBS, Rc=2KfRij قابل تعریف بوده و از طریق شعاع کره مافین – تین و ... قابل محاسبه می باشد. در برنامه وین، اکستریمم انرژی ساختار کریستالی ترکیبات بین فلزی با فرمول استوکیومتری یکسان Gd2A که در یک ستون از یک عنصر به عنصر دیگر تغییراتی را نشان میدهد، مورد بررسی قرار گرفته است. در این بررسی این سوال مطرح است که چرا از ترکیب بین فلزی Gd2Al به Gd2In از اورترومبیک به هگزاگونال تغییر ساختار صورت گرفته در حالیکه در این گذار صورت گرفته، ساحتار کریستالی Gd2Ga گزارش نشده است؟ لذا پایداری فاز ساختار کریستالی ترکیبات فوق توسط اشعه x مورد مطالعه قرار گرفته و از استخراج ثابتهای شبکه از طیف اشعه x و جایگاه های یونها با توجه به ساختار، انرژی مینیمم که ساختار کریستالی را مشخص می کندمحاسبه گردید. در نتیجه شکل گیری ساختار کریستالی و پایداری ترین فاز کریستالی از دو روش: 1) محاسباتی ومحاسبه اکستریمم انرژی با جایگزینی اتم ها در شعاع و الکترون ظرفیت متفاوت با شاخص قرار دادن یک ساختار کریستالی مشخص و از طریق برنامه wien2k 2) مطالعه طیف اشعه x نمونه ساخته شده مورد نظر تحت بررسی قرار گرفته است.

Authors

نگین کمالی سروستانی

دانشکده علوم پایه دانشگاه آزاد اسلامی واحد مرکز - تهران

احمد یزدانی

دانشکده علوم پایه دانشگاه آزاد اسلامی واحد مرکز - تهران

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :