تاثیر عناصر معماری بر اشعار حافظ

Publish Year: 1393
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 895

This Paper With 13 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

SCIENC01_181

تاریخ نمایه سازی: 25 فروردین 1394

Abstract:

طراحی هم جهت با فرهنگ در دنیای کنونی تغییرات بسیاری داشته است ولی اگر طراحی بودن تحقیق به سرانجام برسد ، هیچ بعید نیست که در مقابل فرهنگ بایستند . طراح با در نظر گرفتن حقوق فرهنگی و اجتماعی جامعه می تواند باعث رشد آن جامعه گردد. ولی پیش از طراحی باید با بهره گیری از سایر علوم ، معماری را از قالب سنتی خود جدا ساخته و دستاوردهای جدید و متفاوتی از آن حاصل نماید. یکی از این علوم میان رشته ای ، ادبیات می باشد. لیکن می دانم در تاریخ ، فرهنگ و معماری ایران زمین ادبیات نقش تأثیر گذار و قابل توجهی داشته است . به نظر می رسد فارغ از به کارگیری کتیبه ها و کاشی های نفیسی مزین به اشعار بزرگان ادب پارسی در معماری ، از آنجایی که مفهوم اشعار در بردارنده تفکرات و عقاید جامعه ای بوده که شاعر در آن می زیسته می توان کاربردهای مادی و معنوی عناصر معماری را در کلام این شاعران جستجو کرد از این رو تلاش بر این است تا با بهره گیری از مبانی نظری و مکاتب نوین در معماری و سایر علوم وابسته ، مفاهیم کار بردی و معنوی عناصر معماری دوران اسلامی ایران در اشعار حافظ مورد توجه قرار گیرد. در این بین تمامی اصطلاحات تخصصی معماری از دیوان اشعار حافظ را استخراج نموده و به گونه ای ( تفسیر شده اند تا تا در بردارنده مفاهیم کاربردی و معنوی عناصر معماری باشند.

Authors

عصمت یزدان پناه

دانشجوی کارشناسی ارشد معماری ، دانشگاه آزاد اسلامی ، پردیس تحصیلات تکمیلی علوم و تحقیقات بوشهر ، گروه معماری، بوشهر ، ایران

احمد ترکمان

دکتر معماری ، عضوهیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد مرودشت ، گروه معماری ، مرودشت ، فارس ، ایران

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • عمید، حسن. (1363)، فرهنگ فارسی عمید، انتشارات دانشگاه تهران، چاپ ...
  • _ شریفی، مصطفی. (1391)، رویکردی باستان شناسانه به بازشناسی مفاهیم ...
  • _ شفیعی فر، فرزاد. (1391)، رویکردی باستان شناسانه به بازشناسی ...
  • _ ربیعی، هادی، (1392)، جستارهایی در چیستی هنر اسلامی، موسسه ...
  • _ خطیب رهبر، خلیل، (1376)، دیوان غزلیات خواجه حافظ شیرازی، ...
  • _ پیرنیا، محمد کریم، (1383)، سبک شناسی معماری ایران تدوین ...
  • _ پیرنیا، محمد کریم، (1383)، آشنایی با معماری اسلامی ایرانی ...
  • نمایش کامل مراجع