CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

شناسائی مناطق امید بخش معدنی در ارتباط با کانیهای رسی، با استفاده از داده های ETM+ و ASTER (مورد مطالعه در شهرستان مرند)

عنوان مقاله: شناسائی مناطق امید بخش معدنی در ارتباط با کانیهای رسی، با استفاده از داده های ETM+ و ASTER (مورد مطالعه در شهرستان مرند)
شناسه ملی مقاله: PNUGEO08_059
منتشر شده در هشتمین همایش ملی تخصصی زمین شناسی دانشگاه پیام نور در سال 1393
مشخصات نویسندگان مقاله:

فریدون ملائی کشکی - کارشناس ارشد مهندسی معدن (گرایش استخراج)، استان آذربایجان شرقی، شهرستان مرند
مهدی صفری - استادیار گروه زمین شناسی دانشگاه پیام نور

خلاصه مقاله:
هدف از انجام این مطالعه ، شناسائی محدوده های دگرسان شده شهرستان مرند (واقع در ٧٠ کیلومتری شمال غرب تبریز) در ارتباط با کانیهای رسی، با استفاده از داده های رقومی ماهواره ای بوده است. برای این منظور داده های رقومی سنجنده های ETM+ و ASTER تهیه و پس از انجام تصحیحات لازم از قبیل تصحیحات هندسی ، توپوگرافی و اتمسفری ، مورد پردازش قرار گرفت. به موازات عمل پردازش ، نمونه های اخذ شده در بازدیدهای صحرائی ، در مرکز تحقیقات شرکتصنایع خاک چینی ایران آزمایش شد. در این راستا از روشهای مختلف پردازش داده های رقومی ، نظیر نسبت باند ها ، تفاضل باند ها ، آنالیز مؤلفه های اصلی برای تمامی باندها و باندهای انتخابی ( روش کراستا ) ، ترکیب رنگی کاذب با استفاده از فاکتور شاخص بهینه (OIF) استفاده گردید. درنتیجه بهترین روش از بین روشهای فوق ، روش کراستا شناخته شده و مناسبترین داده ها برای این کار داده های سنجنده ASTER تعیین شد.

کلمات کلیدی:
داده های رقومی، آنالیز مؤلفه های اصلی، روش کراستا، ضریب شاخص بهینه ، ASTER، ETM

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/349010/