مقایسه اثربخشی گروه درمانی مدیریت استرس به روش شناختی_رفتاری و مشاوره گروهی با رویکرد تحلیل رفتار متقابل بر میزان اضطراب و فرسودگی شغلی پرستاران شهرستان نکا سال 92
Publish Year: 1393
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 848
This Paper With 11 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
PSYCHOCONF02_053
تاریخ نمایه سازی: 11 اردیبهشت 1394
Abstract:
هدف از این پژوهش مقایسه اثربخشی گروه درمانی مدیریت استرس به روش شناختی رفتاری و مشاوره گروهی با رویکرد تحلیل رفتار متقابل بر میزان اضطراب و فرسودگی شغلی پرستاران شهرستان نکا در سال 22 می باشد. روش پژوهش شبه آزمایشی بود. از بین پرستاران شاغل در بیمارستان ها، 54 نفر از طریق نمونه گیری در دسترس انتخاب شده و به دو گروه آزمایش و یک گروه کنترل تقسیم شدند. جهت اندازه گیری داده ها از پرسشنامه فرسودگی شغلی مسلش و همچنین پرسشنامه اضطراب حالت صفت اشپیل برگر استفاده شد. همچنین مشاوره گروهی کنترل استرس به روش شناختی رفتاری در نه جلسه و مشاوره گروهی تحلیل رفتار متقابل در ده جلسه یک و نیم ساعته اجرا شد و در پایان نیز از هر سه گروه گواه و کنترل پس آزمون گرفته شد. به منظور تجزیه و تحلیل داده ها از آمار توصیفی و جهت آزمون فرضیه های پژوهش از آمار استنباطی (T مستقل و کواریانس( استفاده شد. نتایج این پژوهش نشان داد که روش مشاوره گروهی مدیریت استرس به روش شناختی رفتاری در کاهش میزان فرسودگی شغلی واضطراب پرستاران موثر بوده و گروه درمانی به روش تحلیل متقابل در کاهش اضطراب معنادار بوده اما در کاهش فرسودگی شغلی آنها تاثیر معناداری نداشته است.همچنین گروه درمانی مدیریت استرس به روش شناختی رفتاری در مقایسه با گروه درمانی به روش تحلیل متقابل در کاهش میزان فرسودگی شغلی و اضطراب موثرتر بوده است.
Keywords:
Authors
فهیمه اکبری،
دانشجوی کارشناسی ارشد روانشناسی بالینی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد ساری
ابراهیم محمدیان آکردی
مربی گروه روانشناسی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد ساری
شعبان حیدری
عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد ساری، گروه روانشناسی
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :