ارزیابی میزان تحمل به شدت های متفاوت تنش خشکی در ارقام آزاد گرده افشان آفتابگردان

Publish Year: 1391
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 466

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

NCAHEC01_331

تاریخ نمایه سازی: 16 خرداد 1394

Abstract:

به منظور مطالعه تاثیرات فیزیولوژیکی تنش تجمعی خشکی بر اجزای عملکرد و خصوصیات رویشی ارقام آزاد گرده افشان آفتابگزدان در کشت تابستانه این بررسی در منطقه اصفهان صورت پذیرفت. در این طرح زمان آبیاری به عنوان عامل اصلی در 3 سطح و ارقام آزاد گرده افشان به عنوان عامل فرعی در 4 سطح بودند تیمارهای آبیاری عبارت بودند از آبیاری بر اساس 60 میلی متر تبخیر از تشتک تبخیر (آبیاری معمولی)، آبیاری بر اساس 120 میلی متر تبخیر از تشتک تبخیر و ابیاری بر اساس 180 میلی متر تبخیر از تشتک تبخیر . ارقام آفتابگردان نیز عبارت بودند از Berezanski, Favorit, Master ، lakumkسطوح تنش به عنوان پلات اصلی و ارقام به عنوان پلات فرعی در قالب طرح کرت های خرد شده با 3 تکرار مورد بررسی قرار گرفتند نتایج نشان داد که اعمال تنش کم آبی بر کلیه مراحل فنولوژیکی شامل تعداد روز سپری شده از زمان کاشت تا رسیدن به هریک از مراحل ستاره ای شدن ، غنچه دهی، گلدهی کامل و رسیدگی فیزیولوژیک در سطح احتمال 1% معنی دار بود. ارتفاع بوته نیز به طور محسوسی تحت تاثیر تنش کم آبی قرار گرفت در میان اجزای عملکرد نیز متوسط ثطر طبق و وزن هزار دانه متاثر از تنش خشکی واقع شدند عملکرد دانه نیز به طور فاحشی تحت تاثیر کم آبی واقع شد. با افزایش شدت تنش عملکرد دانه به طور محسوسی کاهش یافت در تیمار آبیاری شاهد متوسط عملکرد در تمام تیمارها برابر 3503/1 کیلوگرم بود در حالیکه در شرایط تنش آبی متوسط عملکرد به 2401 کیلوگرم کاهش یافت در شرایط آبیاری بر اساس 180 میلی متر تبخیر نیز متوسط عملکرد بدست امده 1982/9 کیلوگرم در هکتار به دست آمده ارقام مختلف نیز از نظر کلیه صفات مورد بررسی با یکدیگر اختلاف معنی دار داشتند بیشتر ین میزان عملکرد دانه به دست آمده مربوط به رقم Master بود. پس از آن رقم lakamka بیشترین عملکرد را داشت کمترین مقدار عملکرد دانه نیز در رقم Berezanski دیده شد.

Authors

بهرام مجد نصیری

استادیار مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی اصفهان

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • مظفری، ک.ی.عرشی و ح. زینالی خانقاه. 1375. بررسی اثر تنش ...
  • A lessi, J.J. F.Power, and D. C. Zimmermaa, 1997. Sunflower ...
  • Boyer, J.S.1999.A leaf enlargement and metabole rates in corm. Soybean ...
  • 4-Fernandez G.C.J.2003.Effecte selection criteria for assessing plant stres tolerance . ...
  • نمایش کامل مراجع