CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

ارائه الگوی جدید برای جلب مشارکت مردمی در بازسازی روستا به منظور کاهش آسیب پذیری در مقابل زلزله (نمونه موردی روستای خرو)

عنوان مقاله: ارائه الگوی جدید برای جلب مشارکت مردمی در بازسازی روستا به منظور کاهش آسیب پذیری در مقابل زلزله (نمونه موردی روستای خرو)
شناسه ملی مقاله: ICSAU02_1742
منتشر شده در دومین کنگره بین المللی سازه ، معماری و توسعه شهری در سال 1393
مشخصات نویسندگان مقاله:

محدثه فاتحی مرج - دانشجوی کارشناسی ارشد رشته بازسازی پس از سانحه دانشگاه شهید بهشتی
فاطمه صالح - معاون پیشگیری و کاهش خطرپذیری سازمان مدیریت بحران شهر تهران

خلاصه مقاله:
ساختمانهای روستای خرو از توابع نیشابور مقاومت کافی در برابر زلزله ندارند و به دلیل پیوستگی عملکردی سازه ها به یکدیگر و بافت پلکانی-دومینویی، تراکم بالای جمعیت و ریزدانه بودن واحدها بر آسیبپذیری آن افزوده شده است. بدین دلیل امکان بازسازی برای آن دشوار گردیده و بازسازی این روستا مشارکت تمامی ساکنین آن را میطلبد. علیرغم اقدامات مسئولین بنیاد مسکن برای جلب مشارکت ساکنین جهت بازسازی منازل خود، تاکنون مشارکتی از سوی مردم حاصل نشده است. در این پژوهش با استفاده از مصاحبه، پرسشنامه، مشاهده و بازدید میدانی، بررسی اسناد و مدارک موجود به بررسی دلایل عدم مشارکت ساکنین روستای خرو در بازسازی خانه های خود پرداخته شده است. در پژوهش حاضر راهکارهایی ارائه گردیده است که نتیجه آن جلب مشارکت ساکنین در امر بازسازی روستا و در پی آن کاهش آسیبپذیری در برابر مخاطره ای همچون زلزله است. همچنین این مقاله برنامه های پشتیبان بازسازی کالبدی شامل مشارکت، اسکان موقت، مدیریت بازسازی، بازتوانی اقتصادی در قالب یک شورای خلاق بازسازی میپردازد.

کلمات کلیدی:
مشارکت، مدیریت بازسازی، زلزله، روستای خرو، شورای خلاق بازسازی

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/354414/