بررسی اثر مواد افزودنی بر افزایش کارایی علفکش گلایفوسیت در کنترل علف جاروKochia scoparia Lدر سطوح مختلف شوری محلول سمپاش

Publish Year: 1393
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 805

This Paper With 8 Page And PDF and WORD Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

AGROCONGRESS01_089

تاریخ نمایه سازی: 16 خرداد 1394

Abstract:

به منظور بررسی اثر مواد افزودنی بر افزایش کارایی علف کش گلایفوسیت جهت کنترل علف جارو در سطوح مختلف شوری آب مخزن سمپاش، آزمایشی به صورت طرح فاکتوریل در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با سه تکرار در گلخانه تحقیقاتی دانشکده کشاورزی دانشگاه فردوسی مشهد انجام شد. تیمارهای آزمایش شامل شوری آب مخزن سمپاش در چهار سطح 0، 50، 100 و 150 میلی مولار و کاربرد مواد افزودنی همراه علف کش گلایفوسیت در هفت سطح شامل بدون ماده افزودنی، کود اوره، سولفات آمونیوم، اسید سولفوریک، اسید لاکتیک، اسید سیتریک همراه با تیمار عدم مصرف گلایفوسیت بود. صفات درصد بقاء، وزن تر و وزن خشک چهار هفته بعد از سمپاشی اندازه گیری شد. بر اساس نتایج آزمایش دز- پاسخ، دز لازم برای کاهش 50 درصد بقاء، 32/549 گرم در هکتار ماده موثره بود که به عنوان دز موثر انتخاب شد. نتایج تجزیه واریانس نشان داد که بین سطوح مختلف شوری مخزن سمپاش اختلاف معنی داری (05/0≥p) برای وزن تر، وزن خشک و ارتفاع بوته وجود دارد و برای درصد بقاء این اختلاف بسیار معنی دار (01/0≥p) بود. همچنین بین مواد افزودنی، اختلاف بسیار معنی داری (01/0≥p) برای تمامی صفات وجود داشت. در مجموع بیشترین کنترل علف جارو توسط اسید لاکتیک صورت گرفت و کارایی کنترل گلایفوسیت را 12/3 برابر افزایش داده است که موجب کاهش 3 برابری مصرف علف کش می شود. انواع اسیدهای استفاده شده در این آزمایش به خوبی توانستند میزان مصرف گلایفوسیت به عنوان پرکاربرد ترین علف کش مورد استفاده در کشاورزی را کاهش دهند. به علاوه مواد افزودنی استفاده شده توانستد اثرات نامطلوب شوری آب مخزن را تعدیل کنند.

Authors

هادی مهدیخانی

دانشجوی دکتری گروه زراعت و اصلاح نباتات، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد

ابراهیم ایزدی دربندی

اعضای هیئت علمی گروه زراعت و اصلاح نباتات، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد

مهدی راستگو

اعضای هیئت علمی گروه زراعت و اصلاح نباتات، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد

محمد کافی

اعضای هیئت علمی گروه زراعت و اصلاح نباتات، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • Altland, J., 2001. Water quality affects herbicide efficacy. http ://www ...
  • Bernards, M. L., Thelen, K. D., Penner, D., 2005. Glyphosate ...
  • Caldwell, J. 2007. Hard water can hinder chemical efficacy. Agriculture ...
  • Mueller, T. C., Main, C. L., Thompson, M. A., Steckel, ...
  • Penner, D.2000 .Activator adjuvants. Weed Technology, 14:785-791. ...
  • Yadegar, P., Eslami, S. V., Jami Alahmadi, M., Zand, E., ...
  • نمایش کامل مراجع