بررسی سطح بیان ژن PR1b در گیاه جو همزیست شده با قارچPiriformospora indica در برابر بیماری سفیدک سطحی

Publish Year: 1393
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 477

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

AGROCONGRESS01_703

تاریخ نمایه سازی: 16 خرداد 1394

Abstract:

قارچ اندوفیت Piriformospora indica از جمله قارچهای همزیست ریشه می باشد که به عنوان یک عامل مهم در القای مقاومت در برابر استرس ها به گیاهان، در سالهای اخیر مطرح است. علاوه بر آن، قارچ این توانایی را دارد تا در جذب بعضی عناصر غذایی از جمله فسفر به گیاه کمک کند. سفیدک سطحی یک بیماری قارچی وسیع در بسیاری از گونه های تک لپه ای و دو لپه ای در شرایط آب و هوایی معتدل و مرطوب است. این قارچ قادر است تمام قسمت های هوایی گیاه میزبان را آلوده سازد. ولی بیشتر در سطح بالایی برگ های پایینی بوته ها دیده میشود. در این بررسی پس از همزیست کردن این قارچ در جو ، با استفاده از روش Real time PCR به بررسی سطح بیان ژن پرداخته شد که سطح بیان ژن PR1b در گیاهان همزیست شده باP. indica و غیر همزیست مورد مطالعه قرار گرفت. در گیاه جو ژنوتیپ L.527/Sawson//Bco/3/jonoob همزیست شده و غیر همزیست افزایش بیان در 12 ساعت پس از آلودگی به وضوح مشاهده شد. در ساعت 12 و 24 حداکثر اختلاف بین گیاهان همزیست و غیر همزیست مشاهده شد. این افزایش بیان در گیاهان همزیست شده در ساعت 12 ،حدود 3برابر گیاهان همزیست نشده بوده و در ساعت 24 افزایش بیان حدود 5/1 برابری گیاهان همزیست نشده بوده. در ادامه ساعات نیز سطح بیان رو به کاهش می باشد و بین گیاهان همزیست با P. indica و غیر همزیست اختلاف کمی وجود دارد. یافته های این تحقیق حاکی از توانایی القای مقاومت در جو توسط قارچ شبه مایکوریز P. indica می باشد.

Authors

سیداحمد میرشفیعی لنگری

گروه حشرهشناسی و بیماریشناسی گیاهی، پردیس ابوریحان، دانشگاه تهران، تهران

ولی الله بابایی زاد

گروه گیاهپزشکی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری

عباس شرزه ای

گروه حشرهشناسی و بیماریشناسی گیاهی، پردیس ابوریحان، دانشگاه تهران، تهران

شاهین نوری نژاد زرقانی

گروه حشرهشناسی و بیماریشناسی گیاهی، پردیس ابوریحان، دانشگاه تهران، تهران

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • Van Loon, L.C., Rep, M. and Pieterse, C.M.J. (2006) Significance ...
  • Verma, S., Varma, A., Rexer, K.-H., Hassel, A, Kost, G., ...
  • Jgrgensen, J.H. (1988) Erysiphe graminis, powdery mildew of cereals and ...
  • نمایش کامل مراجع