CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

پهنه بندی کیفی اب رودخانه بالخلو اردبیل براساس شاخص (NSFWQI) و با استفاده از سامانه اطلاعات جغرافیایی (GIS)

عنوان مقاله: پهنه بندی کیفی اب رودخانه بالخلو اردبیل براساس شاخص (NSFWQI) و با استفاده از سامانه اطلاعات جغرافیایی (GIS)
شناسه ملی مقاله: PCEPSD02_098
منتشر شده در دومین همایش ملی برنامه ریزی،حفاظت،حمایت از محیط زیست وتوسعه پایدار در سال 1393
مشخصات نویسندگان مقاله:

مهدی فرزادکیا - دانشیار گروه مهندسی بهداشت محیط، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی ایران
یوسف پورعشق - دانشجوی دکتری تخصصی رشته مهندسی بهداشت محیط، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی همدان (عضو کمیته تحقیقات دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی همد
احمد جنیدی جعفری - دانشیار گروه مهندسی بهداشت محیط، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی ایران
ابراهیم چاوشی - کارشناس ارشد دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی همدان

خلاصه مقاله:
زمینه و هدف: پایش و کنترل مستمر کیفی منابع اب از ابزارهای اصلی مدیریت و حفاظت از این منابع ارزشمند محسوب می شود. یکی از روشهای بررسی کیفیت آب رودخانه ها استفاده از شاخص های کیفی آب NSFWQI می باشد. این مطالعه با هدف بررسی کیفیت آب رودخانه بالخلو چای بر اساس شاخص NSFWQI انجام گرفته است. روش کار: در این مطالعه نمونه برداری در طی دی ماه 89 تا شهریور 90 و از 4 ایستگاه منتخب انجام گرفت و پارامترهای PO(4), NO(3), TS, BOD, DO, pH، کدورت، دماف کلیفرم مدفوعی تعیین مقدار شدند. داده های حاصل از این مطالعه با استفاده از شاخص NSFWQI مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته و در نهایت مسیر رودخانه با استفاده اطلاعات جغرافیایی (GIS) پهنه بندی شد. یافته ها: شاخص کیفی NSFWQI در بهترین وضعیت، مربوط به ایستگاه اول با عدد 76 در بهمن ماه 1389 در ایستگاه چهارم بوده که گویای کیفیت خوب آب در این ایستگاه است. پایین ترین مقدار شاخص مربوط به ایستگاه دوم با شاخص کیفی 50 در مرداد 1390 بود که نشان دهنده کیفیت متوسط آب در این ایستاه می باشد. از نظر زمانی از دی ماه 89 تا شهریور 90 میزان شاخص کاهش یافته و در بیشتر ماهها ایستگاه دوم دارای کیفیت پایین تری بوده است. نتیجه گیری: بر اساس نتایج حاصل از تحقیق شاخص کیفی NSFWQI شاخص مناسبی برای تعیین اثر منابع آلاینده بر روی کیفیت اب رودخانه است. میانگین کیفیت شاخص NSFWQI در ایستگاه های مورد مطالعه در طول تحقیق در محدوده متوسط می باشد. بدترین کیفیت آب در ایستگاه های مورد مطالعه مربوط به ایستگاه دوم بوده که در ایستگاه های سوم و چهارم بدلیل خود پالایی رودخانه و نبود منابع آلاینده کیفیت آن بهتر شده است.

کلمات کلیدی:
شاخص کیفیت اب NSFWQI، رودخانه بالخلو، پهنه بندی کیفی، سامانه اطلاعات جغرافیایی

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/358543/