بررسی روشهای انجماد و ذخیره سازی رویان گاو

Publish Year: 1393
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 724

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

NEWCONF01_031

تاریخ نمایه سازی: 16 خرداد 1394

Abstract:

رایج ترین روش انجماد مورد استفاده برای رویان گاو، قرار دادن رویان (در مرحله بلاستوسیت) در محلول غلیظ گلیسرول (1/4 مول در محلول بافری فسفات که در آن حدود 15 درصد سرم گاو و 4 میلی گرم در میلی لیتر آلبومین سرم گاو اضافه شده باشد) در دمای اتاق به مدت 20 دقیقه است. سپس درجه حرارت پایوت را از دمای اتاق به صفر درجه و سپس به 4- تا 7- درجه سانتی گراد کاهش می دهند. در این مرحله تشکیل یخ به صورت کنترل شده صورت می گیرد. انجماد با سرعت 0/3 درجه سانتی گراد در دقیقه با استفاده از تانک نیتروژن مایع مخصوص ادامه می یابد تا به دمای 35- درجه سانتی گراد برسد. لیبو [3] حداکثر زنده ماندن رویان گاو را پس از یخ گشایی، در سرعت انجماد 0/6 درجه در دقیقه ذکر کرده است. برای یخ گشایی پایوت رویان بهتر است پس از خارج کردن از تانک به مدت 10 ثانیه در هوای معمولی گرم شود و سپس به آب سرد منتقل شود تا از دمای پایین به دمای معمولی برسد. پس از یخ گشایی باید مواد محافظت سرمایی وارد شده به رویان خارج شوند. روش یخ گشایی یک مرحله ای: محققان برای آسان تر کردن تکنیک یخ گشایی پایوت رویان و خارج کردن مواد محافظت کننده روش یک مرحله ای را طراحی کردند. در این روش، رویان منجمد یخ گشایی شده را از محیط حاوی محافظت کننده (پایوت) به ظرف حاوی محلول غیر قابل نفوذ هیپرتونیک (مانند ساکارز) منتقل می کنند تا مواد محافظت کننده داخل سلولی به بیرون انتشار یابد. سپس رویان در محیط ایزوتونیک به حیوان گیرنده منتقل می شود. روش انجماد سریع و خیلی سریع: ویلادسن[5] طرح تغییر روش انجماد مرحله ای و آهسته را به روش سریع ارائه داد. در این روش زمان و امکانات کمتری لازم است. انجماد سریع روشی است که در آن پس از تعادل رویان با مواد محافظت کننده، دمای پایوت را به دمای زیر صفر رسانیده و سپس در ازت مایع منجمد می کنند. در این روش رویان به پایوت 0/25 میلی لیتری حاوی مواد محافظت کننده منتقل و در دمای 21- درجه سانتی گراد به مدت 35 دقیقه قرار داده می شود و سپس وارد ازت مایع می شود.

Authors

مرتضی اصغری مقدم

عضو هیئت علمی گروه علوم دامی دانشگاه زابل

مصطفی احمدی

کارشناس ارشد علوم دامی دانشگاه زابل

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • زارع شحنه، احمد، شورنگ، پروین و صادقی، علی اصغر، بیوتکنولوژی ...
  • Leibo, S.P. 1982. Field trial of one-step frozen bovine embryos ...
  • Leibo, S.P. 1988. Cryop reservation of embryos. Proceedings of the ...
  • Whittingham, D.G. 1971. Survival of mouse embryos after freezing and ...
  • Wiliadsen, S.M. 1977. Factors affecting the survival of sheep and ...
  • Wihnut, I. And L.E.A. Rowson. 1973. Experiments on the low ...
  • نمایش کامل مراجع