بررسی تاثیر کودهای بیولوژیک فسفره و ورمی کمپوست بر رشد و عملکرد گیاه دارویی بادرنجبویه (Mellisa officinalis) در شرایط آب و هوایی استان تهران( دماوند)

Publish Year: 1393
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 974

This Paper With 8 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

NEWCONF01_344

تاریخ نمایه سازی: 16 خرداد 1394

Abstract:

استفاده از کودهای شیمیایی خسارت های جبران ناپذیری بر پیکره محیط زیست وارد کرده است.. در این راستا به منظور بررسی تاثیر کودهای بیولوژیک فسفره و ورمی کمپوست بر رشد و عملکرد گیاه دارویی بادرنجبویه ، آزمایشی در قالب آزمایش فاکتوریل با طرح پایه بلوک های کامل تصادفی با 3 تکرار وتیمارهایی شامل 5 سطح کود ورمیکومپوست (5، 10، 15، 20، 0 تن در هکتار) و کود زیستی فسفات بارور 0 در دو سطح)تلقیح و عدم تلقیح با بذر( طی سال زراعی 1393 ) در مزرعه در منطقه دماوند از استان تهران اجرا گردید. نتایج آزمایش نشان داد.بررسی میانگین صفات تحت تاثیر مصرف سطوح مختلف کود زیستی بارور 0 نشان می دهد که مصرف کود زیستی بارور 2 دارای بیشترین ارتفاع بوته ، تعداد ساقه در بوته، تعداد برگ در بوته، وزن تر برگ در بوته ، وزن خشک برگ در بوته، وزن تر اندام هوایی ، وزن خشک اندام هوایی ، طول ریشه در بوته، وزن تر ریشه در بوته، وزن خشک ریشه در بوته، نسبت وزن خشک ریشه به وزن خشک اندام هوایی ، عملکرد بیولوژیک ، درصد اسانس و عملکرد اسانس در سطح احتمال یک درصد در مقایسه عدم مصرف کود زیستی بارور 2 داشت. بنابراین مصرف کود زیستی بارور 2 به لحاظ افزایش پارامترهای رشد و نمو و نیز عملکرد بیولوژیک و عملکرد اسانس برای کشت گیاه بادرنجبویه موثر می باشد. بررسی میانگین صفات تحت تاثیر مصرف سطوح مختلف کود آلی ورمی کمپوست نشان داد مصرف سطح پنجم کود آلی ورمی کمپوست(20تن در هکتار) دارای بیشترین ارتفاع بوته ، تعداد ساقه در بوته، تعداد برگ در بوته، وزن تر برگ در بوته ، وزن خشک برگ در بوته، وزن تر اندام هوایی ، طول ریشه در بوته، وزن تر ریشه در بوته، درصد اسانس و عملکرد اسانسبود در سطح احتمال یک درصد اختلاف معنی دار با عدم مصرف کود زیستی بارور 2 داشت. مصرف سطح چهارم کود ورمی کمپوست(15 تن در هکتار) دارای بیشترین وزن خشک اندام هوایی ، وزن خشک ریشه در بوته، عملکرد بیولوژیک بود. بنابراین مصرف کود آلی ورمی کمپوست به لحاظ افزایش پارامترهای رشد ونمو و نیز عملکرد بیولوژیک و عملکرد اسانس برای کشت گیاه بادرنجبویه توصیه می شود. همچنین میزان مصرف کود آلی ورمی کمپوست به لحاظ کاهش هزینه مصرف 15 تن درهکتار قابل توصیه می باشد.

Authors

المیرا قادری نائینی

کارشناس ارشد زراعت دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اراک

مسعود گماریان

اعضای هیات علمی دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اراک

غلامرضا نادری

اعضای هیات علمی دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اراک

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • *- ابراهیمی علی. 1378. برنامه توسعه پایدار گیاهان دارویی کشور. ...
  • *- زارع فیض آبادی، ا. 1377 . بررسی انرژی و ...
  • _ ملکوتی، ج. 1378. کشاورزی پایدار و افزایش عملکرد با ...
  • _ محمد زاده، ع.، و میوه چی لنگرودی، م. 1377 ...
  • Francies., C.A. Bulter., F.C and L., D., King. 1990. Sustainable ...
  • نمایش کامل مراجع