حل مسائل بهینه سازی با استفاده از ارائه یک الگوریتم ترکیبی شامل ترکیبی از الگوریتم رقابت استعماری و الگوریتم فرا مکاشفه ای دیگر

Publish Year: 1393
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 1,150

This Paper With 13 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

TDCONF01_265

تاریخ نمایه سازی: 19 تیر 1394

Abstract:

بهینه سازی در علوم ریاضیات و مهندسی کاربرد زیادی دارد که در آن تلاش بر این است که بهترین نقطه از بین نقاط موجود استخراج کند در حال حاضر بسیاری از مسائل بهینه سازی از نوع مسائل چندجمله ای سخت هستند برای حل این مسائل می توان از الگوریتم های فرا مکاشفه ای استفاده نمود این گونه الگوریتم ها تضمینی برای به دست آوردن جواب بهینه نمی دهند ولی بر اساس زمان مشخص شده جواب نسبتاً دقیقی استخراج می کنند بر اساس زمان صرف شده دقت جواب مسئله نیز تغییر خواهد کرد. در سه دهه گذشته گونه جدیدی از الگوریتم های تقریبی به نام فرامکاشفه ای ایجادشده است که سعی دارد روش های مکاشفه ای پایه را به منظور جست وجوی کارا و مؤثر فضای جست وجو در سطوح بالاتر ترکیب نمایند. انبوه کارهای صورت گرفته روز دنیا حاکی از رشد روزافزون کاربرد این گونه الگوریتم ها در مسائل بهینه سازی است و برای حل مسائل بهینه سازی الگوریتم های فرامکاشفه ای مختلفی در سال های اخیر ارائه شده اند ازجمله الگوریتم های فرا مکاشفه ای ارائه شده الگوریتم تکاملی می باشد که امروزه کاربرد زیادی در علوم مختلف دارد. بسیاری از این ایده ها از ملاحظه و بررسی موجودات گوناگون طبیعت پیرامون الهام می گیرند. برای مثال حرکت جمعی و گروهی ماهیان یا پرندگان منجر به طرح الگوریتم گروه ذرات گردید. برخی دیگر مانند الگوریتم تازه ظهور یافته رقابت استعماری نیز از یک پدیده اجتماعی-انسانی الهام گرفته است. که در این پژوهش بهبودهایی را بر روی الگوریتم های ازدحام ذرات و ژنتیک ارائه می دهیم که ایده ی اصلی این پژوهش ترکیب سه الگوریتم رقابت استعماری، ازدحام ذرات اصلاح شده و ژنتیک اصلاح شده می باشد که توانستیم کارایی الگوریتم رقابت استعماری را بهبود بخشیم. برای نشان دادن توانایی الگوریتم جدید، توابع محک مختلفی استفاده شده اند و نتایج حاصل به خوبی بیان گر کارآیی بالای الگوریتم جدید است.

Authors

زهرا بای

دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه کامپیوتر، واحد هرمزگان دانشگاه آزاد اسلامی هرمزگان، ایران

فاطمه سعادت جو

استادیار، گروه کامپیوتر، دانشگاه علم و هنر، یزد، ایران

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • آتش پزگرگری، ا. 1387؛توسعه الگوریتم بهینه‌سازی اجتماعی و بررسی کار ...
  • ساجدی هدیه، ثامتی حسین _ بیگی حمید.1386؛ MPSO الگوریتمی جهت ...
  • Abdechiri, M & Meybodi, M.R. 201 1.A Hybrid Hopfield Network-I ...
  • Ban A. Mitras and Jalal A. Sultan.2013.A Novel Hybrid Imperialist ...
  • Blum, C. & Roli, A. 2003 .Metaheuristis in Combinatoril Optimization: ...
  • Haupt, R.L. and S.E. 2004. Haupt.Practical Genetic Algorithms. Second Edition ...
  • Holland, John H. _ 975.Adaptation in Natural and Artificial Systems ...
  • Zihou Yang, Lixin Tang, Jiyin Liu, Aiying Rong. 2000.A multiple ...
  • نمایش کامل مراجع