بررسی اثر زلزله های چند مؤلفه ای بر روی سازه ها

Publish Year: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 670

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

QAEC02_020

تاریخ نمایه سازی: 19 تیر 1394

Abstract:

اگر چه در طرح لرزهای سازهها، جهت حرکت زمین معمولا در امتداد محورهای سازه در نظر گرفته میشود ، ولی این مطلب مشخص شده است که برای اکثر نواحی لرزه خیز جهان زلزله میتواند در هر جهت افقی اتفاق بیفتد . این مطلب بررسی جهتهای مختلف زلزله را که ممکن است موجب افزایش پاسخ دینامیکی سازه شود را لازم میکند . بطور کلی میتوان گفت که یک طرح سازهای مناسب باید به گونهای باشد که در آن سازه قادر به تحمل نیروی زلزله در تمام جهتهای ممکن باشد . به این منظور معمولا حرکت زمین به سه مؤلفه تجزیه میشود : دو مؤلفه افقی و یک مؤلفه عمودی . از حرکت دورانی زمین معمولا صرفنظر میشود . از آنجا که مرکز زلزله مشخص نمیباشد ، لذا تعیین پاسخ سازه برای هر سیستم مختصات و طراحی سازه برای بزرگترین پاسخ لازم میباشد . مقدار پاسخ سازه بواسطه هر کدام از مؤلفههای زلزله معمولا به وسیله روش طیف پاسخ تعیین میشود . در این روش ، مودهای پاسخ برای هر طیف خاص در هر مؤلفه بدست آمده و با هم ترکیب میشوند تا پاسخ سازه مشخص شود . در حرکات چند مؤلفهای باید پاسخ ناشی از مؤلفههای مختلف به نحوی با هم ترکیب شوند تا پاسخ کل بدست آید . رویهای که توسط آیین نامههای طراحی حاضربه این منظور اختصاص یافته است پایه مفهومی دقیقی نداشته و رابطه بین مؤلفههای حرکت زمین را به خوبی در نظر نمیگیرد . در تحقیق حاضر ضمن بررسی نکات ضعف قواعد ترکیبی حاضر برای تعیینپاسخ سازه تحت حرکیات چند مؤلفیهای، یک روش ترکیبی جدید بیرای ترکیب نتایج پاسخ مودهای مختلف بر اساس کارهای انجام شده محققین مختلف ارائه میشود. روش پیشینهادی عملا گسترش یافته روشCQC میباشد که برای ترکیب نتایج پاسخ مودهای مختلف سازه تحت حرکات یک مؤلفهای استفاده میشود. در نهایت ضمن مقایسه این روش با روشهای ترکیبی رایج، صحت این روش بر روی چند سازه با شکلهای مختلف بررسی میشود

Keywords:

زلزله چند مؤلفه ای , روش ترکیبSRSS , روش ترکییبCQC

Authors

علی دلنواز

استادیار و عضو هیات علمی دانشکده مهندسی عمران و نقشهبرداری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد قزوین

سید عبدالوحید میر معزی

کارشناس ارشد مدیریت اجرایی

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • Charles Menun and Aemen Der Kiureghian _ Replacement for the ...
  • Oscar A. Lopez , Anil K. Chopra and Julio J. ...
  • The Critica "ه 3-Oscar A. Lopez And Ronald Torres Angle ...
  • Edward L.Wilson, Iqbal Suharwardy and Ashraf Habibullah _ Clarification of ...
  • Oscar A. Lopez And Ronald Torres "The Critical Angle of ...
  • Clough, R. W. and Penzien, J., "Dynamics of Structures: McGraw-Hill, ...
  • B. Li, F. G. A. Al-Bermani and S. Kitipornchi "Maximum ...
  • نمایش کامل مراجع