بررسی حذف فلزات سنگین توسط جلبکها در سیستم منقطع ( batch ) و معرفی یک سیستم پایلوت ( V , Pb , Ni , Hg , Fe , Cr , Co , Cd , As )

Publish Year: 1378
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 3,505

This Paper With 9 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

PSC15_043

تاریخ نمایه سازی: 1 مهر 1386

Abstract:

فلزات سنگین از عناصری هستند که به وفور در پوسته زمین یافت می شوند و طی فرآیندهای صنعتی مختلف و از طریق مواد زائد صنعتی وارد محیط زیست می گردند . بسیاری از این فلزات، سمی و خطرناک بوده و ضمن ورود به زنجیره غذایی و تجمع در بافتهای زنده می توانند مخاطرات گسترده ای را بر سلامت انسان داشته باشند . عناصری مانند مس، آهن، منگنز، روی، کبالت، مولیبدن و ... عناصر ضروری برای موجودات هستند و در غلظتهای کم، ارزش غذایی دارند اما همیم فلزات در غلظتهای بالا می توانند اثرات بازدارنده و نهایتاً اثرات سمی خود را ظاهر نمایند . برخی فلزات سنگین نظیر کادمیم، جیوه، سرب، ارسنیک، کروم و ... حتی در غلظتهای کم نیز برای موجودات زنده به عنوان عوامل سمی شناخته شده اند . (1) فلزات سنگین قادرند با مواد آلی و معدنی تشکیل کمپلکسهایی داده و به صورت ترکیبات پایدار در محیط زیست باقی بمانند . این عناصر در منابع آبی به حالتهای محلول و نامحلول و به صورت یون، کمپلکسهای آلی و معدنی و یا همراه مواد معلق و کلوئیدی یافت می شوند . این فلزات نسبت به تشکیل کمپلکسهای پایدار با اجزای آلی متفاوت عمل می کنند و اثرات سمی آنها بر موجودات زنده نیز یکسان نبوده و به صورت های مختلف ظاهر می شود (1). اثرات بهداشتی و زیست محیطی گسترده ناشی از فلزات سنگین مختلف بخوبی شناخته شده است . این فلزات با روشهای متعارف تصفیه قابل جداسازی نبوده ودر صورت ورود به سیستم های تصفیه بیولوژیکی فاضلاب که برای شهرها متداول است، اختلال ایجاد کرده و در غلظتهای بالا با وارد کردن شوک ناشی از بار ورودی، احتمال توقف عمل تصفیه در کل سیستم وجود دارد . با توجه به مشکلات عدیده فلزات سنگین و ضرورت حذف آنها، روشهای خاص جداسازی مانند روشهای شیمیایی و برخی روشهای بیولوژیکی مطرح می باشند که یکی از این روشهای بیولوژیکی استفاده از جذب توسط میکروارگانیسمهای مختلف می باشد . جلبکها از جمله موجوداتی هستند که در تولید محصولات تجاری، به عنوان منبع غذا نیز مورد استفاده قرار می گیرند . به علاوه کاربرد جلبکها در تصفیه فاضلاب به روش برکه تثبیت قدمت زیادی دارد ولی استفاده از آنها برای جذب سطحی فلزات سنگین از روشهای جدیدتر محسوب می گردد . جلبکها قادرند با فلزات سنگین تشکیل کمپلکس داده و در جداسازی فلزات از فاضلابها و آبهای آلوده مؤثر باشند . (6)

Authors

منصور غیاث الدین

شرکت متن ایران

کامیار یغمائیان

شرکت متن ایران

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • Ernest Merian, ..., «metals and their compounds in the environment, ...
  • Dennis W.Darnall «Removal and recovery of heavy metal ions from ...
  • Lynn Margulis, ., «Handbook of Protoctists?, Jones and Bartlett Pub., ...
  • E. G .Pringsheim, ،Pure cultures of algae, their Preparation and ...
  • G.W.Prescot، How to know freshvater algae" , Wm.C.Brown Co., 1978. ...
  • Sarah K.Liehr, Hui-Jung chen and shun-Hunglin .، ،Metals removal by ...
  • K.H.Chu, M.A.Hashim, S.M.Phany and V.B.Samuel, *Biosorption of cadmium by algal ...
  • Andrew D.Eaton, Lenor S.Clesceri and Arnold E.Greenberg, _ methods for ...
  • نمایش کامل مراجع